Sarapuu: Ratas on spurtinud 2016. aasta novembrist

Aug 30

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu sõnas, et valijate toetuse märkimisväärne tõus peaminister Jüri Ratasele näitab inimeste hinnangut töökusele ja heale suhtlemisoskusele.

Sarapuu tõdes, et kuigi Eesti Päevalehes väljatoodud maratoni näide on õige ja tippvorm tuleb ajastada valimisteks, on Keskerakonna esimees töötamas temale täiesti tavapärases tempos nii suvel kui ka talvel. „Ratas on sisuliselt väsimatult spurtinud 2016. aasta novembrist, mil värskelt valitud erakonna esimehest sai peaminister. 

See suvi pole olnud ka kuidagi teistmoodi, sest eelmisel aastal juhtis Eesti Euroopa Liidu eesistumist ning oktoobris olid kohalikud valimised,“ rääkis Sarapuu, et peaministri ja erakonna esimehe ametis suvist puhkust ei eksisteeri. 

Keskerakonna volikogu juht lisas, et Ratase energia ja töötahe on ühed põhjused, miks tänaseks enam kui pooled piirkonnad näevad pärast kongressi esimeest jätkamas. „Keskerakond on Jüri Ratase juhtimisel saanud ellu viia mitmeid oma pikaajalisi programmilisi punkte, näiteks madalat ja keskmist palka teenivate inimeste sissetulekute tõus, tasuta ühistransport, maaelu toetamine ja omavalitsuste tulubaasi tõus, mis annab kohaliku elu korraldamiseks rohkem võimalusi,“ rõhutas Sarapuu.

Vähem oluliseks ei pidanud fraktsiooni esimees ka Ratase suhtlemisoskust nii kõigi Eesti inimestega kui ka keerulisematel hetkedel kolleegidega ning oponentidega poliitikas. „Peaministri amet nõuab kõiki Eestimaa inimesi kõnetavat tasakaalukat inimest, kes suudab mõelda mitu sammu ette ja teha vajadusel kompromisse. Peaministrikandidaatidest vastab Jüri Ratas kõige enam sellele kirjeldusele,“ leidis Sarapuu.

Eesti Päevalehe tellimusel tehtud Turu-Uuringute küsitlus näitas, et sobivaimaks peaministriks peavad Eesti inimesed Jüri Ratast, keda toetab 30% valijatest. Sealhulgas on Ratase toetus kasvanud nii meeste, naiste, eestlaste kui ka venelaste seas, samuti toetavad peaministrit nooremad ja vanemad inimesed üle kogu Eesti. Reformierakonna esimeest Kaja Kallast näeb valitsuse eesotsas seevastu 22%.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela