Kõlvart: Alustame tõsist arutelu turisti maksu kehtestamise üle

Aug 25

Tallinna Linnavolikogu sügishooaja avaistungil kutsus Tallinna Linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart oma kõnes üles volikogu liikmeid kaaluma võimalust lisada 2,8 miljonit eurot linnakassasse linna arendamiseks.„Turism on Tallinna jaoks oluline majandusharu,“ ütles linnavolikogu esimees Kõlvart.

 „Selleks, et Tallinn oleks rahvusvaheliselt tuntud ning atraktiivne puhke- ja konverentsiturismi sihtkoht investeerib linn pidevalt nii linnakeskkonda, mida kasutavad turistid, kui ka turismiturundusse. Samuti toetab Tallinna linn ulatuslikult erinevaid rahvusvahelisi kultuuri- ja spordisündmusi, mis toovad Eestisse hulgaliselt väliskülalisi. Loomulikult peaks turisti maks olema optimaalne jäädes pea märkamatuks turisti rahakotile, aga samas tuues linnale vajalikku tulu. Isegi kui kehtestame 1€ turisti maksu ühe öö eest majutusasutuses annab see linnale täiendavat tulu kuni 2,8 miljonit eurot aastas.

Kogutu suuname linna taristu arendamiseks, vanalinna väärikate hoonete sh sakraalhoonete renoveerimiseks, piirkonna reklaamimiseks, linnas toimuvate rahvusvaheliste sündmuste toetamiseks ning turistidega seotud kulukoormuse hüvitamiseks.“ Kõlvart nentis: „Tallinnal kui turismisihtkohal läheb hästi. Seda näitab meile Tallinna külastavate turistide arv, mis eelmisel aastal oli 4,5 miljonit, see on 10 korda rohkem kui Tallinnas elanikke. Tallinn on populaarsuselt teine Läänemere kruiisisadam. Kümne aastaga on kahekordistunud kruiisireisijate arv jõudes käesoleval aastal 570 000ni. Majutusettevõtetes on ööbimiste arv kümne aastaga kasvanud poole võrra – 1,8 miljonilt 2,7 miljonini. Möödunud aastal toimus linnas üle 3700 konverentsiürituse. Tallinn on kasvamas edukaks konverentsilinnaks, millele annab olulise tõuke suurobjekti Linnahalli rekonstrueerimine kontserdi- ja konverentsikeskuseks. Linnahalli rekonstrueerimise eeldatava maksumuse suurusjärk on 100 miljonit eurot. Tallinn kuulub Euroopa kümne targa turismilinna hulka, mis tähendab, et Tallinn paistab silma ligipääsetavuse, kestliku ja jätkusuutliku arengu, digitaliseerumise ning kultuuripärandi ja loovuse kaasamises turismimajanduses osas.“

„Turism on maailmas üks kiiremini arenevaid majandusharusid ning üha rohkem kehtestatakse turisti maksu, linnamaksu, jätkusuutlikkuse maksu erinevates riikides. Euroopas on viisteist riiki, mis selliselt kohalikes omavalitsustes turismist teenitud tulu oma keskkonna hoidmiseks ning arendamiseks rakendavad,“ lisas linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela