Jaak Aab: Reformierakond annab 100 eurot pensionärist hoopis viis korda enam teenivatele

Aug 09

Reformierakonna plaan – 500 eurot tulumaksuvabastust kõigile, tähendab 100 lisaeurot üle 2100 euro teenivale inimestele. Sama suurt tõusu pensionäridele, kes peavad hakkama saama keskmiselt 400 euroga, peab Reformierakond aga populismiks. 

Keskerakondlane, endine sotsiaalminister Jaak Aab tõdes, et Reformierakonna esimehe Kaja Kallase viimane lubadus näitab, millised sihtrühmad on Reformierakonna jaoks olulisimad. „Kui tulumaksuvaba miinimum tõsta kõigile 500 eurot tähendab see suurimat võitu 2100 eurot ja rohkem teenivatele inimestele, kuid ei mõjuta kuidagi keskmise ega madalama sissetulekuga inimesi,“ ütles Aab, kelle sõnul tõuseks pea kahekordset keskmist teenivate inimeste sissetulek 100 euro võrra ajal, mil mediaanpalk, millest pool Eesti elanikkonnast teenib vähem, on ligemale 900 eurot.

Eriti kummastav on Aabi sõnul olukord, kus Keskerakonna plaani erakorraliselt pensioni tõsta, peab Reformierakond samal ajal jõukamate toetamisega lausa rumalaks – kritiseerinud on pensionitõusu teiste seas nii Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Jürgen Ligi kui ka esimees Kaja Kallas, kes sidus erakonna üldkogul pensionitõusu tasuta ühistranspordi kaotamisega.

Aab lisas, et Keskerakonna eesmärk on aastal 2020 100 euro võrra suuremad pensionid. „Kui keskmine pension on vaid veidi üle 400 euro, siis on Keskerakonna hinnangul meie eakatel lisaraha kindlasti rohkem vaja kui viis korda enam teenivatel inimestel,“ kinnitas Aab, kes lisas, et Eestis on liiga suured sissetulekute käärid ning sotsiaalvaldkonnale panustatakse teiste liikmesriikidega võrreldes liiga vähe. „Inimeste usaldust riiki, kus ei toetata abivajajaid, vaid hoopis jõukamaid, Reformierakond kindlasti ei tekita, kuigi sõnades seda just väita püütaksegi.“

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela