Korb reformistide valimislubaduse kohta: oravade laagris on tekkinud ideede kriis?

Aug 09

Keskerakonna peasekretäri Mihhail Korbi sõnul on reformistide valimislubadus - 500 euro maksuvaba miinimumi maksmine kõigile - suunatud vaid rikastele elanikerühmadele. Korb märkis, et Reformierakond seisab endiselt eelkõige eliidi ja rikaste toetamise eest. "Siin ei ole mingit solidaarsuse põhimõtet,“ ütles Korb.

„Sellest saavad kasu vaid need, kes teenivad üle 2000 euro kuus.“ Keskrakonna peasekretäri sõnul on oravad alati kritiseerisinud teisi erakondi nende valimislubaduste katteallikate puudumises, kuid nüüd on nad ise unustanud mainida, kust tuleb raha lubaduste täitmiseks. "Maksuvaba 500 eurot kõigile on kallis lubadus, mis teeb 2100 eurot kuus teenivale töötajale 100 eurose kingituse," märkis Korb.

Korbi sõnul tahavad reformierakondlased tõsta käibemaksu, et kompenseerida rikastele tehtavat maksuvabastuse kingitust. "Kui täna maksureformi tulemusena maksavad kõrgepalgalised töötajad varasemast 36 eurot rohkem kuus, siis käibemaksu tõstmisega kaotavad oma elatustasemes kõige rohkem need inimesed, kelle palk kulub lõviosa toidule ja muudele igapäevastele kuludele," selgitas Korb. Korbi sõnul on tagurlik Reformierakonna teinegi valimislubadus langetada alkoholiaktsiisi. „Sõltumatud eksperdid on jõudnud järeldusele, et alkoholi hinnatõus viis selle tarbimise vähenemiseni, eriti noorte hulgas,“ ütles Korb.

„Tahaksin endist peaministrit Taavi Rõivast ja endist rahandusministrit Maris Laurit kiita, sest just nende eestvedamisel alustas alkoholiaktsiisis kiiret tõusu. Nüüd ei tohiks reformierakondlased õigelt rajalt kõrvale kalduda.“ Keskerakonna peasekretär märkis, et 2019. aasta märtsis toimuvatele valimistele lähevad keskerakondlased keskse ideega aidata kaasa elanikkonna üldise heaolu suurendamisele. "Keskerakonna valimisplatvorm keskendub muuhulgas pensionide erakordsele tõusule, eakate inimeste probleemide lahendamisele, sealhulgas hooldekodude süsteemi muutmisele, demograafilise kriisi lahendamisele," ütles Mihhail Korb.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela