Saaremaa piirkond esitas Keskerakonna juhi kandidaadi kongressiks

Jul 30

Saaremaa piirkond esitab oktoobris Pärnus toimuval Keskerakonna kongressil esimehe kandidaadiks Jüri Ratase. Lisaks esimehele andis piirkond teada ka oma toetusest erakonna juhatusse kandideerijatele.

Saaremaa on teine piirkond, mille reedel, 27. juulil kogunenud juhatus tegi otsuse esitada sügisel Keskerakonna kongressil esimehe kandidaadiks praeguse esimehe, peaminister Jüri Ratase. Piirkonna juht Mihkel Undrest põhjendas, et tänane valitsus on Jüri Ratase juhtimisel tähelepanu pööranud kogu Eestile ning võtnud väga tõsiselt saareelanike murekohti. 

„On väga positiivne, et riigieelarvestrateegias on ette nähtud parema lennuühenduse tagamine ning Virtsu-Kuivastu vahele lisatakse tippnõudlusega perioodil järgmisel aastal lisalaev, samuti pööratakse senisest enam tähelepanu väikesaartele, “ tõi Undrest välja. 

Ta lisas, et peaminister on korduvalt rõhutanud, et kogu riigi huvides on, et elu Eesti saartel kestaks. „Kasuks on kindlasti seegi, et Jüri Ratase isa- ja emapoolsed juured ulatuvad Saaremaale ning omasid tuleb ikka hoida,“ naljatas Saaremaa piirkonna juht. Ta lisas aga, et kõige olulisem on siiski tehtu ja ideed, millega minna edasi. „Keskerakonna Saaremaa piirkond on minu hinnangul väga tublisti jõudu kogunud. Erakonnale on lisandunud uusi toetajaid ja seda suuresti põhjusel, et meie peaminister on tubli, igati väärikas ning tehtud on õigeid otsuseid. Soovime, et Keskerakonna valitud kurss Eestis jätkuks ning selleks on Jüri Ratas tüüril kahtlemata õige valik,“ ütles ta.

Saaremaa piirkond esitas ka kandidaadid erakonna juhatusse. Kandidaatidena esitati Mihkel Undrest, Enn Eesmaa, Jaanus Karilaid, Kadri Simson, Mailis Reps, Kersti Sarapuu, Anneli Ott ja Aadu Must. „Kõik esitatud juhatuse liikme kandidaadid on panustanud tugevalt Saaremaale ja meie piirkonna arengusse. Kadri Simson on seisnud kvaliteetse praami ja lennuühenduse eest, Mailis Reps on haridus- ja teadusministrina seisnud riigigümnaasiumi rajamise eest Saaremaale. Kersti Sarapuu, Anneli Ott ja Aadu Must on toetanud aga Saaremaa piirkonna uut juhatust ja aidanud kohalikel valimistel,“ rääkis Undrest, kes on ka üks, kes koos Eesmaa ja Karilaiuga kandideerimas Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa ringkonnas Riigikogu valimistel.

Keskerakonna kongress toimub 13. oktoobril Pärnus ja esimehe ning erakonna juhatuse kandidaate saab esitada 15. septembrini.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela