Peaminister Ratas sõidab ELi eesistujariigi Austria kantsleri kutsel Salzburgi

Jul 26

Homme, 27. juulil viibib peaminister Jüri Ratas Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariigi Austria liidukantsleri Sebastian Kurzi kutsel Salzburgis, kus on kavas kohtumised ka Tšehhi ametikaaslase Andrej Babiši ning Ühendkuningriigi peaministri Theresa Mayga. 

Samuti osaleb peaminister Ratas ooperifestivali Salzburger Festspiele avamisel. Kohtumisel kantsler Sebastian Kurziga tulevad ühiselt arutlusele Austria Euroopa Liidu eesistumise prioriteedid, milleks on ELi järgmine eelarvekava, migratsioon, digitaalne siseturg, Lääne-Balkani strateegia ning Brexit. Kokkusaamisel Tšehhi peaministri Andrej Babišiga on teemadeks Euroopa Liidu eelarveraamistik ja rändeküsimused ning Ühendkuningriigi valitsusjuhi Theresa Mayga Brexit ja suhted Venemaaga.

Peaminister Ratas avaldas heameelt, et Eesti ja Austria eesistumised Euroopa Liidu Nõukogus on muutnud riikide suhteid tihedamaks. „Meie koostöö Austria ning Bulgaariaga nn eesistumiskolmikus on olnud väga hea. See on andnud meile võimaluse pöörata tähelepanu meie ühistele prioriteetidele ning viia ellu pooleteise aasta jooksul Euroopa Liidule olulisi muudatusi,“ lausus Ratas.

Austria kuulub koos Eesti ja Euroopa Liidu eelmise eesistuja Bulgaariaga eesistumiskolmikusse. Koos lepiti kokku olulised teemad, millele 18 kuu jooksul ühiselt keskenduti. Nendeks on digitaalse ühtse turu loomine, Euroopa Liidu laienemine ja naabruspiirkonna tugevdamine ning julgeolek. Peaminister naaseb Eestisse laupäeva õhtupoolikul.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela