Majandus- ja taristuminister külastas Tallinnamadala ja Naissaare tuletorni

Jul 11

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson käis täna koos Veeteede Ameti esindajatega Tallinnamadala ja Naissaare tuletornis. Taolised visiidid on Veeteede Ameti igapäevane töö, mille eesmärk on viia läbi märkide hooldus ja inspektsioon. 

Kuna riik on sel aastal panustamas tuletornide renoveerimisse varasemast enam – 1,5 miljonit eurot – kaasati visiidile ka minister, et ka valitsus saaks parema ülevaate vajalike tuletornide hetkeseisust. „Eesti tuletornid vajavad uuendamist ja tuletornide renoveerimisprogramm on vajalik samm edasi. Tänavu läheb renoveerimisele kokku 6 tuletorni. See saab võimalikuks vaid tänu varasemast suuremale finantseeringule. Kui varasemalt eraldas riik igal aastal tuletornide remondiks 300-400 tuhat eurot, siis tänavu kasvas see summa pooleteise miljonini,“ rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Tänavu alustatakse renoveerimistöödega Kihnu, Ruhnu, Vilsandi, Tallinna alumise, Põõsaspea ja Kaavi tuletornides. „Tuletornide inspekteerimine ja hooldus kuulub meie igapäevategevuse hulka. On väga tähtis, et valitsus mõistaks tuletornide vajalikkust ja ka seda, et märgid vajavad pidevat hooldust ning renoveerimist. Ilma tuletornide renoveerimise programmita muutuks kümne aasta pärast koguni 2/3 meie püsinavigatsiooni märkidest kasutuskõlbmatuks. Seetõttu loodame ka edasistel aastatel riigilt vajalikku tuge saada,“ sõnas Veeteede Ameti juhataja Rene Arikas.

Tänase seisuga on nii Tallinnamadala kui ka Naissaare tuletorn tavakülastajatele suletud, kuid Naissaare osas on MTÜ Naissaarlaste Kogukond esitanud taotluse avada tuletorn ka turistidele. Täna saatis minister vastavasisulise ettepaneku ka Vabariigi Valitsusse arutusele. „Kohalik selts on avaldanud tungivat soovi hallata ise Naissaare tuletorni juurde kuuluvaid ruume ja hooneid ning avada need ka külastajatele. Saime tänasel visiidil kohalike soove arutada ka MTÜ juhatuse esimehe Toomas Luhaäärega ja usun, et nende ideel on jumet. Seetõttu teen ka valitsusele ettepaneku tuletorn külastajatele avada,“ lõpetas Kadri Simson.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela