Peaminister Ratas külastas Ruhnu saart ning kohtus Saaremaa omavalitsusjuhtidega

Jul 20

Peaminister Jüri Ratas viibib kolmepäevasel saarte ringreisil. Eile külastas peaminister Ruhnu saart, täna kohtus Saaremaa omavalitsusjuhtidega ning homme viibib valitsusjuht Kesselaiul. Ruhnu vallavanema Jaan Urveti ning vallavolikogu esimehe Heiki Kuke eestvedamisel tehti eile ringkäik Eesti väikseimas vallas, kus külastati päästedepood, möödunud aasta lõpus avatud renoveeritud põhikooli, Ruhnu kirikuid ja tuletorni. 

Lisaks kõneldi saareelanike eluolust, rõõmudest ja muredest ning saarelise eluviisi toetamisest. Kohtumisel tõdeti, et elamupindade nappus on üks olulisim lahendamist vajav probleem. „Nii nagu mujal Eestis, peab ka Ruhnul elukeskkond arenema ja selle kvaliteet tõusma. Meelitamaks saarele vajalikke spetsialiste, kasvõi kooliõpetajaid, on selleks tarvis pakkuda neile häid elamis- ja olmetingimusi,“ lausus Ratas. Peaministri sõnul võib selles küsimuses loodetud lahenduse tuua RKASi omanduses olevate majade vallale müümine või lähiajal valmiv detailplaneering paarismajade ehitamiseks.

Kohtumisel käsitleti ka väikelaidude ja saarte jaoks väga olulisi transpordiühendusi. Peaministri sõnul on olukord, kus saare ja mandri vahel puudus kolme nädala vältel otsene laevaühendus, äärmiselt kahetsusväärne ning loodetavasti heaks õppetunniks nii Kihnu Veeteedele kui Maanteeametile. „Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium on parajasti koostamas analüüsi, mis uurib erinevaid võimalusi Ruhnuga ühenduse pidamiseks. Kaalutakse mitut varianti – kas jääb sõitma üksnes katamaraan Runö, otsitakse kauba ja tehnika tarbeks uus laev või leitakse üldse mõni kolmas lahendus,“ tõi Ratas näiteks.

Täna kohtus peaminister Saaremaa omavalitsusjuhtidega, kellega kõneles haldusreformijärgsetest arengutest ning Eesti suurima elanike arvuga valla kogemustest uues olukorras kvaliteetsete teenuste pakkumisel ja investeeringute tegemisel. Päeva jooksul avas peaminister veel Carl Bulla majamuuseumi Sõrves Iide külas ning kohtus Tartu Ülikooli Saaremaa väärikate ülikooli õppuritega, keda tunnustas kustumatu teadmistejanu eest ning õnnitles loenguprogrammi eduka lõpetamise puhul. Saarte ringreis jätkub homme Kesselaiu külastamisega.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela