Lääne-Virumaa keskerakondlased koguvad tasuta ühistranspordi toetuseks allkirju

Jun 15

Lääne-Virumaa keskerakondlased alustasid täna allkirjade kogumise kampaaniaga, millega väljendatakse toetust tasuta ühistranspordile. 11 maakonda üle Eesti on juba otsustanud piletita sõidu kasuks ning keskerakondlaste hinnangul tuleb seesugune otsus langetada ka Lääne-Virumaal.

"Me alustasime täna allkirjade kogumisega Rakvere bussijaama ümbruses, kus liigub kõige enam neid inimesi, kes piletita sõidust kasu saaksid. Kuid allkirju tasuta ühistranspordi toetuseks oleme saanud loomulikult ka inimestelt, kes võib-olla igapäevaselt maakondlike busse ei kasuta, kuid neid liine siiski vajalikuks peavad,“ rääkis Virumaa keskerakondlaste juht Siret Kotka-Repinski.

Riigikogulase sõnul on selge, et tasuta sõit ei ole ainus tegur, mis paneb inimesed autost bussi kolima. Vaja on ka liine tihendada ning graafikuid arendada. Kuid ka selle jaoks on riik vahendid taganud. Olemasolevate vahendite valguses on väga kummaline lihtsalt poliitilistel põhjustel tasuta sõidu vastu võidelda. „Tasuta maakondlik bussiliiklus on mõeldud maapiirkondade inimestele liikumisvõimaluste parandamiseks, et tagada neile ligipääs igapäevaseks toimetulekuks vajalikele muudele teenustele.

Lisaks aitab see tuua tööturule inimesi, kes hetkel tööturult kõrvale hoiavad. Mina olen veendunud, et Lääne-Virumaa inimesed tahavad tasuta ühistransporti ja loodan, et allkirjade kogumise kampaania aitab meil seda tõestada. See annab ka lootuse, et Lääne-Virumaa saab siiski tasuta maakondliku bussisõidu,“ lõpetas Kotka-Repinski.

Lisaks Rakveres allkirjade kogumisele plaanivad keskerakondlased toetusavaldusi koguda ka Tapal ning nädalavahetusel loodetakse jõuda ka muudesse maakonna suurematesse keskustesse.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela