Ratas arutas Leedu peaministriga ühiseid suurprojekte ja olukorda Ukrainas

Jun 04

Täna, enne Balti riikide ja Poola ühist kohtumist, arutas peaminister Jüri Ratas eraldi Leedu ametikaaslase Saulius Skvernelisega Rail Balticu projekti edenemist ja rahastamist, Balti elektrisüsteemide ühildamist Euroopaga ning olukorda Ukrainas. 

Peaminister Ratase sõnul on elektrisüsteemide Euroopaga ühildamisel oluline võtta arvesse kõigi uuringute tulemusi ning jõuda juuni lõpuks Balti riikide ja Poolaga poliitilise kokkuleppeni. „Kokkuleppele jõudes saame kiiresti edasi liikuda Euroopa Liidu eelarvest projekti elluviimiseks raha taotlemisega. Samas, elektrisüsteemide ühildamine Euroopaga peab andma meie tarbijatele varustuskindluse ning sellega ei tohiks kaasneda täiendavaid püsikulusid,“ märkis Ratas.

1. juulil toimub Vilniuses Balti riikide ja Ukraina peaministrite kohtumine. „Me ei tohi unustada Ukrainat ega vaadata läbi sõrmede ühe Euroopa riigi suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse eiramisele. Vaatamata konfliktile riigi idaosas on Ukraina võimud suutnud ellu viia reforme, kuid siiski on neil veel pikk tee minna. Ukraina vajab meie tuge,“ kinnitas Ratas

Täna kell 10.00, Läänemere Strateegia 9. aastafoorumi eel toimub Balti peaministrite ja Poola välisministri kohtumine Kultuurikatlas. Arutlusel on kolm teemat: NATO ja julgeolek, Balti riikide elektrisüsteemide ühildamine Euroopaga ning Rail Baltic.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela