Ratas soovib järgmiselt volikogult uut avaldust e-valimiste osas

Jun 02

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tõi oma kõnes erakonna volikogus välja, et erakond läheb valimisi võitma. Selleks tuleb erakonna esimehe sõnul teha aga tööd nii oma kuvandi parandamisel kui ka murekohtade lahendamisel. Ratas sõnas, et Keskerakond on Eestimaa elu edendamiseks palju ära teinud, kuid märksa suurem tööpõld seisab ees. 

Erakonna eesmärk on valimiste võit 3. märtsil, et ei naastaks „igaüks iseenda eest“ mentaliteeti, vaid et ühiskond oleks õiglasem, solidaarsem ja turvalisem. „Soovime riiki, mis ei jaota oma inimesi rahvuse, soo, vanuse või elukoha järgi. Riiki, mis on igale inimesele oma ning riiki, kellele on iga inimene oma,“ kinnitas Keskerakonna esimees. Usalduse võitmise ja hoidmise nimel tuleb Ratase sõnul aga kõigil pingutada iga päev ja tund. „Me ei saa endale lubada rumalaid tegusid ega läbimõtlemata sõnavõtte ajalehtedes, avalikel üritustel ega sotsiaalmeedias. Keskerakond on Eesti vanim, suurim ja kogenuim erakond ning meil tuleb vastavalt sellele ka käituda. Igaühel eraldi ning erakonnal tervikuna,“ ütles Ratas.

Ta lisas, et Keskerakond peab saama eeskujuks ja suunanäitajaks ning avaldas lootust, et volikogus arutatav eetikakoodeks aitab muuta kogu poliitilist maastikku ausamaks, kultuursemaks ning eetilisemaks. „See ei ole pelgalt kõlava nimega dokument, vaid kasulik tegevusjuhis kõigile erakondlastele. Soovides saavutada laiemaid muutusi tuleb alati pakkuda ise eeskuju. Küll teised varem või hiljem järgi tulevad,“ leidis Ratas.

Lahendusi vajava murekohana tõi Ratas välja ka korruptsiooni. „Meie juhitavas riigis ega üheski omavalitsuses pole kohta korruptsioonile. Avalik raha peab teenima avalikke huve. Punkt,“ rõhutas ta. Erakonna esimees tänas Tallinna linnajuhte, kes on võtnud tõsiselt ette korruptsioonivastase võitluse pealinnas ning on sellega eeskujuks kõigile omavalitsustele. „Korruptsioon ei ole ainult ebaausate inimeste probleem või mõne omavalitsuse ja erakonna küsimus. See on terve ühiskonna ja kõigi eestimaalaste ühine mure.“

Kõnes märkis Ratas ära ka e-valimiste küsimuse, mille kriitikaga on erakond teeninud palju tähelepanu, kuid ühtlasi ka tagurliku maine. Ta tõi välja, et maailm ja ühiskond arenevad ning sellega koos muutuvad ka inimeste ootused ja harjumused, mistõttu ei peaks Keskerakond e-hääletusele vastu seisma, vaid keskenduma positiivsele. „Peame mõtlema, kuidas muuta see inimestele paremaks, turvalisemaks ja kahtlejatele usaldusväärsemaks. Teen ettepaneku järgmisel volikogu istungil võtta e-valimiste küsimuses vastu uus ning põhjalikult kaalutletud avaldus,“ sõnas Ratas.

2015. aastal võttis Keskerakonna volikogu vastu otsuse, millest leiti, et Eesti e-riigis on suurepärane kõik peale e-valimiste.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela