Ratas ja Trudeau sillutasid Eesti-Kanada digikoostööd

Mai 29

Peaminister Jüri Ratas kinnitas täna Kanada valitsusjuht Justin Trudeau’le, et Eesti ja Kanada astuvad digiühiskondade arendamisel ühte jalga. Samas avaldas Ratas lootust, et Eesti ja Kanada digikoostöölepe tõstab uuele tasemele tehisintellekti arendamise. “Nii Eesti kui Kanada on inimeste ja ettevõtjate elu lihtsustavate digiteenuste arendamisel maailmas esirinnas.

Eesti tugevus on meie digitaalne riik ja e-teenused, Kanadal hetkel kõige murrangulisema tehnoloogia ehk tehisintellekti uurimine,” selgitas Ratas. Peaministrid Ratas ja Trudeau tõdesid pärast kohtumist tehtud ühisavalduses, et neid tugevusi ühendades paraneb nii Eesti kui Kanada inimeste elujärg ning uue hoo saab sisse teadus- ja arendustöö. See omakorda toetab kaasavat majanduskasvu, loob töökohti ning sildasid ühiskonnas. Järgmise koostöösammu astumiseks kutsus Ratas Trudeau’d esimese Kanada peaministrina Eestit külastama - võimalusel juba sel sügisel, mil toimub teine Tallinna digitippkohtumine. Ratas on ühtlasi esimene Kanadasse ametliku visiidi teinud Eesti peaminister.

Pikemalt peatusid peaministrid ka kaitsekoostööl. „Hindan kõrgelt Kanada panust Balti riikide, kogu NATO julgeoleku tagamisel. Loodan, et Kanada sõjaline kohaolek Euroopas jätkub ka edaspidi,“ ütles Ratas. Peaministri kinnitusel on atlandiülene koostöö Kanadaga väga oluline ka kaubanduses. „Väliskaubanduspiirangute vähenemine, selged reeglid ja kindlustunne, mida Euroopa Liidu ja Kanada vabakaubandusleping tagab, on heade majandussidemete vundament,“ ütles Ratas.

Täna ennelõunal kohtus Ratas Kanada kaitseminister Harjit Sajjaniga, parlamendi spiiker Geoff Reganiga ja senati spiiker George Furey’ga. Pärastlõunal ootavad ees kohtumised välisminister Chrystia Freelandi ja riigihaldusminister Scott Brisoniga ning kindralkuberner Julie Payette’ga.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela