Peaminister tutvus Eesti kogukonna ja pärandiga Kanadas

Mai 27

Peaminister Jüri Ratas tutvus eile Torontos Eesti arhitektide pärandiga ning külastas Eesti Maja, kus asuvad aukonsulaat, pank, kool ja lasteaed. Lisaks kohtus Ratas väliseesti ettevõtjate ja eestlaste esindusorganisatsioonide esindajatega Kanadas. Kanadas elab hinnanguliselt 20 000 kuni 25 000 eestlast, neist 2016. aasta rahvaloenduse kohaselt 7800 Torontos.

„Mul on hea meel, et aktiivne ja pikkade traditsioonidega Kanada väliseesti kogukond kannab põlvest põlve edasi meie keelt ja kultuuri ning hoiab ühte. On rõõm näha, et nad soovivad Eesti elus rohkem osaleda ning tugevdada väliseestlaste tegevust kogu maailmas. Välisriikides elavate eestlaste aktiivne panus sealsesse poliitikasse ja ühiskondlikku ellu avardab Eestit veelgi,“ ütles Ratas.

Eesti toetab väliseestlasi rahvuskaaslaste programmi kaudu, pakkudes neile tuge keeleoskuse säilitamisel, eesti rahvuskultuuri ja identiteedi hoidmisel ning võimalikul Eestisse tagasipöördumisel. Eesti tugi Kanada kogukonnale on läbi aastate olnud stabiilne. Toetust on saanud Torontos tegutsevad eesti lasteaed ja kool. Samuti on meie juurtega Kanadast pärit noored osalenud Eestis toimuvates suvelaagrites ning saanud rahvuskaaslaste programmi stipendiume meie kõrgkoolides õppimiseks. Kanada eesti keele õpetajad on osalenud Eestis toimunud õpetajate suvekoolides.

Peaminister osales eile õhtul ka Torontos toimunud Estonian Music Week festivalil Eesti 100. sünnipäeva auks toimunud Maarja Nuudi ja vokaalansambel Vox Clamantise kontserdil. Estonian Music Week on üks suuremaid Eesti Vabariik 100 üritusi Põhja-Ameerikas.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela