Tõnis Mölder: Eesti Keskerakonna valimisplatvorm parandab inimeste elujärge

Jan 14

Eesti Keskerakonna valimisplatvorm keskendub viiele sambale, mis tõstavad Eesti inimeste elukvaliteeti ja millele tänane Vabariigi Valitsus ei ole tähelepanu pööranud, ütleb erakonna volikogu esimees Tõnis Mölder.

"Tõstame keskmise vanaduspensioni nelja aasta jooksul vähemalt 1000 euroni, toetame energiakriisi tõttu raskustesse sattunud ettevõtteid, kehtestame astmelise tulumaksu, vähendame ravijärjekordasid ning rajame Eesti eri piirkondadesse riiklikud üürielamud," loetleb Tõnis Mölder. "Reformierakonna juhitav valitsus on jätnud kõrge hinnatõusu koorma perede ja ettevõtete kanda. Keskerakonnal on olukorra lahendamiseks välja pakkuda toimivad lahendused, mille paikapidavust tõestasime valitsusvastutust kandes."

Tõnis Mölderi sõnul näitab Keskerakonna valimislubaduste päevakohasust kõige paremini asjaolu, et ka teised erakonnad on nendega kaasa tulnud. "Pensioni erakorraline tõstmine vähemalt 1000 euroni on positiivset vastukaja leidnud ka konkurentide ridades," märgib Tõnis Mölder. "Eesti ühiskond on valmis õiglase ja lihtsa astmelise tulumaksu kehtestamiseks, mis kehtib enamikes Euroopa riikides. Keskerakond käib välja kolmeastmeline tulumaksusüsteemi, kus kõigile kehtib alampalga suurune tulumaksuvabastus. Alampalgast kuni kahe keskmise palgani saadavat tulu maksustatakse 20-protsendilise tulumaksumääraga ning kahte keskmist palka ületavat tuluosa maksustatakse 30-protsendilise tulumaksumääraga."

Tervishoiusektoris töötavatele inimestele tuleb tagada konkurentsivõimeline palk ja kaasaegsed töötingimused, mille tulemusel vähenevad ravijärjekorrad. "Suuname tervishoidu lisaraha, et parandada arstiabi kättesaadavust ja vähendada ravijärjekordi. Peame oluliseks kvaliteetse eratervishoiu arengut ning koostööd avaliku ja erasektori vahel tervishoiusüsteemis. Tagame kõigile Eestis elavatele inimestele ravikindlustuse ning hoiame meditsiinitöötajate palga konkurentsivõimelisena, et ennetada nende lahkumist teistesse riikidesse ja motiveerida juba lahkunud tervishoiutöötajaid Eestisse naasma," lausub Tõnis Mölder, lisades, et kindlasti tuleb lõpule viie Tallinna Haigla ehitus.

Tõnis Mölder ütleb, et Eesti peab taas saama kasvava majandusega innovatiivseks riigiks, kus ettevõtlusvabadus ja riigipoolne tugi hea majanduskeskkonna loomisel on olulisel kohal. "Majanduskasv ei tohi olla eesmärk omaette, tulu sellest peab jõudma iga Eestimaa pereni," rõhutab Riigikogu liige. "Käivitame miljardi euro suuruse riigi abipaketi, aitamaks kaasa Eesti ettevõtluse konkurentsivõime hoidmisele ja arendamisele. Eraldame teedetaristu ehituseks ning energiatoetusteks ja efektiivsema energiataristu arendamiseks ettevõtetele 300 miljonit eurot."

Tõnis Mölder kinnitab, et Keskerakond toetab elamuaseme soetamist ja renoveerimist riikliku laenugarantiiga, korterelamute rekonstrueerimist maapiirkondades väiksema omaosaluse ja riiklike laenudega. "Kindlasti jätkame Reformierakonna poolt soiku jäänud riiklikult toetatud üürielamute programmiga, et tagada inimestele kvaliteetne ja taskukohane elamispind," lisab Tõnis Mölder.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela