Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi direktor Erli Aasamets kandideerib Keskerakonna ridades Riigikogusse

Jan 04

Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi direktor, Eesti Koolijuhtide Ühenduse eestseisuse ja Pärnumaa Koolijuhtide ühenduse juhatuse liige Erli Aasamets kandideerib Pärnumaa ringkonnas Eesti Keskerakonna nimekirjas Riigikokku.

Erli Aasametsa sõnul vajab Eesti koolihariduse strateegia kaasajastamist, sest see põhineb aastakümnete vanustel põhimõtetel. "Praegune koolivõrk pärineb suuresti 20 aasta tagusel omavalitsuste mudelil, õppekava tugineb 30 aasta tagustel teadusuuringutel, õpetajate järelkasvuga tegelevad ühiskondlikud organisatsioonid, laste vaimse tervise ja hariduslike erivajaduste tugispetsialiste otsitakse aastaid ning üldharidust reguleeriva seadusega on koolidele lisandunud kümneid ülesandeid sama rahastusmudeli juures. Väljakutsete loetelu võiks jätkata, kuid olulisem on "tehtagu-antagu" mentaliteedi asemel ise teha ja anda," lausub Erli Aasamets.

Koolijuht lisab, et erilise murega vaatab ta maakonna koolihariduse tulevikku. "Demograafilised arengud seavad ohtu koolide jätkamist paljudes maakohtades. Kuid inimesed kolivad sinna, kus lapsed saavad käia lasteaias ja koolis, koolide kinnipanek maal kiirendab linnastumist veelgi. Mina seda õigeks ei pea," kinnitab Erli Aasamets.

Keskerakonna Pärnumaa piirkonna juht, valimisnimekirja esinumber Andrei Korobeinik tervitab teeneka koolijuhi otsust kandideerida Riigikokku. "Olen Erli Aasametsaga sama meelt, et haridusvaldkond on üks riigi alustalasid. Koolis luuakse kogu ühiskonna jaoks põhimõttelisi väärtusi, mis seejärel kestavad inimpõlvi. Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi ja Saarde valla arengu jaoks on Erli teinud meeletult palju, nüüd on tal õige aeg panustada oma kompetentsiga ka Eesti tulevikku," räägib Andrei Korobeinik.

Erli Aasamets on saanud majandushariduse Eesti Põllumajanduse Akadeemiast ja haridusteaduste magistrikraadi Tallinna Ülikoolist. 35 aastat tööd Pärnumaal on toonud talle maakonna vapimärgi, aasta koolijuhi tiitli ja C.R.Jakobsoni preemia.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela