Keskerakonna fraktsioon tegi valitsusele ettepaneku tulla välja uue toetusmeetmete paketiga

Jun 17

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon andis erakorralisel istungil üle otsuse eelnõu Vabariigi Valitsusele tulla välja uue toetusmeetmete paketiga kõrgete energiahindade hüvitamiseks eesootavaks kütteperioodiks alates 2022. aasta septembrist kuni 2023. aasta maini nii kodutarbijatele kui juriidilistele isikutele.

Taavi Aasa sõnul tingis eelnõu koostamise asjaolu, et riik peab praeguses kõrge inflatsiooni tingimustes inimestele appi tulema. “Kuna ühest erakonnast koosnev valitsus on hõivatud koalitsiooniläbirääkimistega ja ilmselgelt ei ole neil aega pöörata tähelepanu Eesti inimeste toetamisele, tuleb Keskerakond appi,” lausub Taavi Aas. “Oleme välja töötanud kaks tõhusat meedet. Esiteks – kaotada lõpptarbijatele mainitud perioodiks elektrienergia ja maagaasi võrgutasud. Teiseks – määrata kaugkütte-, elektri-, ja gaasihinnale lagi 2021. aasta esimese poolaasta taseme järgi ning hüvitada mainitud perioodil kõigile elektri lõpptarbijatele 80% kaugkütte-, elektri-, ja gaasihinnale määratud hinnalage ületavast osast.”

Keskerakonna juhatuse liige Taavi Aas paneb Reformierakonnale südamele, et eesootava kütteperioodi puudutavate lahenduste väljatöötamisega tuleb tegeleda juba praegu. “Juba tänane, 20-protsendiline inflatsioon on meie ühiskonnale ja majandusele tõsine väljakutse ning selge on see, et olukord muutub veelgi keerulisemaks. Inimeste reaalsissetulek ning ostujõud vähenevad, samas kui energiakandjate ja toiduainete hinnatõus suureneb. Paari kuu pärast on meil käes totaalne kriis,” hoiatab Taavi Aas.

“Soojusenergia ja elekter ei saa olla luksuskaup. Inimesed ei peaks valima toidukorvi ja kommunaalkulude maksmise vahel. Riigil on võimalik aidata inimesi ja ettevõtteid ning seda tuleb teha. Antud meetmete rakendamisel saavad katteallikateks olla näiteks riigieelarve ja CO2 heitkogustega kauplemisest riigile laekunud rahalised vahendid. Seega peab valitsus võtma inflatsioonitõrje kava ja toetusmeetmete paketi väljatöötamise oma prioriteediks ning vältima olukorda, kus meetmete väljatöötamisega hakatakse tegelema alles siis, kui inimestel röögatud küttearved ning kriis juba käes,” lisab Taavi Aas lõpetuseks.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela