Sarapuu: Reformierakonna poliitkabe oli omandivaidluses kirikutega tagasilöögiks

Jun 07

Eelnõu 614SE eesmärgiks oli toetuse andmise võimaldamine valitsusel kirikutele, mis oleks lahendanud pikaajalised omandivaidlused. Kirikud oleksid loobunud igasugustest varalistest taotlustest ja nõuetest, mis väga pikalt on olnud üleval ning toetust oleks saadud kasutada ka ühiskonnale suunatud tegevusteks. 

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu sõnas, et praegune valitsus oli jõudnud viimaks väga olulisele kokkuleppele kirikute esindajatega. "Kuigi mure on olnud aastaid üleval, pole ükski varasem valitsus lahendust olukorrale pakkunud. Väga kahju, et Reformierakonna eestvedamisel see töö eelnõud katkestades tagasi keerati ja justkui leiti, et riik peaks kirikutega kohut käima," ütles Sarapuu, kes sõnas, et olukorrale leitakse kindlasti mõistlik lahendus ja selle nimel jätkatakse tööd.

Ta tõdes, et ka kuus keskfraktsiooni liiget ei pidanud saalis eelnõuga jätkamist võimalikuks. "Saan aru, miks hääletus oli mõne meie liikme jaoks isiklikult keeruline, sest aastaid on lahendamata olnud sundüürnike küsimus, mille jaoks fond algupäraselt loodi," tõdes Sarapuu. Ta lisas, et tänane valitsus on aga loomas sundüürnike registrit, mis saab olema esimeseks sammuks võimalike lahenduste leidmisel. "Kindlasti ei oleks omandireformi fondist kirikute toetamine tähendanud seda, et sundüürnike kahju heastamine oleks unustatud, vastupidi, register võimaldaks üle pikkade aastate küsimusega tõepoolest tegeleda."

Sarapuu sõnul mängis Reformierakond Riigikogu saalis rahastamise katteallikatele viidates siira mure asemel poliitkabet. "Põhjendus eelnõu katkestamiseks oli edukas, kuid väga silmakirjalik, sest omandireformi fondist on Reformierakond muu hulgas toetanud 37 miljoniga pankrotistunud Estonian Airi ja palju muid tegevusi, kuid mitte sundüürnike," rõhutas Sarapuu. Ta tõi välja, et kui varem ütles Reformierakond, et eelnõu sõnastus on halb, siis selle lahenemisel öeldi, et probleem on hoopis rahastamise allikas. "Selles samas, kust nende juhitud valitsused on võtnud raha kõigeks muuks kui sundüürnike toetamiseks. See näitab, et Reformierakonna mure pole olnud siiras, vaid tehti mitte edasiviivat poliitikat.“

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela