Peaminister Ratas taastas kolmepoolsed kohtumised ametiühingute ja tööandjatega

Mai 22

Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Stenbocki majas Eesti Ametiühingute Keskliidu ja Eesti Tööandjate Keskliidu esindajatega, et taastada aastate eest katkenud kolmepoolsete kohtumise traditsioon. 

Ratase sõnul annab püsiva koostöövormi taastamine võimaluse tuua valitsuse, ametiühingute ja tööandjate esindajad regulaarselt kokku, et arutada ühiselt läbi majanduses esile kerkinud probleemid ning otsida vajaduste ja võimaluste vahel tasakaalukaid lahendusi. "Laiapõhjaline mõttevahetus ning üksmeele otsimine on meid kõiki puudutavate poliitikate kujundamisel ka valitsusele asendamatu väärtusega. Seetõttu on väga oluline muuta valitsuse ja tööturu osapoolte esindajate kohtumised regulaarseks," ütles ta.

Tänasel kohtumisel räägiti Eesti Ametiühingute Keskliidu ettepanekul usaldusisikute kaitsest ning tootlikkuse tõstmise võimalustest, sealhulgas töötajate kaasamisest juhtimisotsustesse. Tööandjate Keskliidu ettepanekul arutati välistööjõu kasutamise ja töötajate tervisekulude maksustamise küsimusi. Samuti oli kõne all ettepanek soodustada teatud ühiskonnagruppidel sotsiaalmaksu miinimummäära vähendamise kaudu osaajaga töötamist. Kohtumisel leiti, et muudatus võiks puudutada kuni kaheksa-aastaste laste vanemaid, kuni 24-aastaseid noori ning 55-aastaseid või vanemaid inimesi, kes töötavad osalise koormusega. Valitsuskabineti ette jõuab ettepanek suvekuudel.

Ühtlasi lepiti täna kokku, et kolmepoolseid kohtumisi korraldatakse edaspidi mitu korda aastas. Järgmine ühiskohtumine leiab aset septembris. Valitsuse liikmetest osalesid tänasel kohtumisel peale peaministri ka tervise- ja tööminister Riina Sikkut ning siseminister Andres Anvelt.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela