Transiidikomisjon arutas kaubavedude suurendamist raudteel

Mai 09

Täna majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis kogunenud riiklik transiidikomisjon arutas kaubavedude suurendamist raudteel. „Täna näevad kaubaveo mahu suurenemist nii Eesti Raudtee kui EVR Cargo. Perspektiiv on kasvatada ka Eesti-sisest kaubavedu, mis vähendab keskkonnasaastet ja koormust maanteedel,“ ütles majandus- ja taristuminister Kadri Simson. 

Initsiatiiviga on tulnud välja EVR Cargo, kes plaanib pakkuda kliendile n.ö uksest ukseni logistikaahelat, kasutades kauba pika maa läbimiseks raudteed. Sealjuures on ahela puhul võimalik kasutada nii Muuga, Paldiski kui ka Sillamäe sadamaid. Lisaks oli komisjonis arutluse all Paldiski sadamate ühendamine Narva või Tartu suunaga selliselt, et kaubavood ei läbiks Tallinna südalinna, Kopli kaubajaama. Tagasiside põhjal toetavad ettevõtjad eelkõige 1520 mm raudtee ringtee ideed, mis annaks kaubale kiirema ja konkurentsivõimelisema ühendustee ning tagaks ka Tallinna elanikele puhtama elukeskkonna. Komisjon sai ka ülevaate veoliikide vaheline paberivaba transpordi arengutest ja Tallinna Sadama aktsiate esmase emissiooni hetkeseisust.

Transiidikomisjon on majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni poolt ellu kutsutud riiklik komisjon, kuhu kuuluvad riigikogu, MKMi, rahandusministeeriumi, välisministeeriumi, maksu- ja tolliameti, tehnilise järelevalve ameti, veeteede ameti, Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni ja Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni esindajad. Ettevõtetest on komisjonis Eesti Raudtee, Tallinna Sadam, Rail Baltic Estonia, EVR Cargo, Sillamäe Sadam, Alexela Oil, VOPAK E.O.S, E.R.S ja Kühne + Nagel, Tallinna Lennujaam. Transiidikomisjoni tööks on õigusloome-, valdkondlike strateegiate-, välissuhtluse- ja finantseerimisalaste ettepanekute tegemine, et tagada meie transpordiettevõtjate konkurentsivõime ning soodustada majanduskasvu. Komisjoni juhib majandus- ja taristuminister.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela