Tamm: Eesti soovib tagada põllumeestele õiglasema sissetuleku

Mai 09

Eile, 8. mail toimus Maaeluministeeriumis põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu istung, kus teiste teemade seas arutleti ebaausate kauplemistavade üle ning tutvustati istungil osalejatele Eesti seisukohti algatuses, millega muudetakse üldiseid toidualaseid õigusnorme reguleerivat määrust. Istungil esitleti aprillis Euroopa Komisjoni esitatud direktiivi eelnõud, mille eesmärk on vähendada ebaausate kauplemistavade kasutamist toidutarneahelas. 

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on Eesti jaoks oluline tagada põllumajandustootjale õiglasem sissetulek ja parandada tarneahelasiseseid suhteid. "Ühtse siseturu tingimustes tegutsedes tuleb turutõrgete vältimiseks tagada võrdsed konkurentsitingimused. Direktiiviga on kavas keelustada teatud ebaausad kauplemistavad EL-i üleselt, jättes liikmesriikidele õiguse vastavaid tavasid täiendada," sõnas maaeluminister Tarmo Tamm. Eile sektoriga toimunud arutelul tõdesid sektori esindajad, et ebaausate kauplemistavade kasutamine on Eestis probleemiks ning õiguslik raamistik aitaks nende kasutamist vähendada. Tutvustati ka mahemajanduse tervikprogrammis mahepindala eesmärgi ettepanekut.

Ettepaneku eesmärk on kasutada Eesti mahemajandust ja puhast keskkonda konkurentsieelisena välisturgudel Eestist kuvandi loomisel. Valitsuse majandusarengu komisjonile esitatakse ettepanek seada eesmärgiks, et aastaks 2021 saaks Eestis vähemalt 51%-l maismaast kasvatada või korjata mahetoodangut. Eesmärki aitavad saavutada alaeesmärgid, mille järgi on aastaks 2021 Eestis 250 000 hektarit mahepõllumajandusmaad ja 2 miljonit hektarit metsamaad, millelt saab korjata mahesaadusi pärast selle registreerimist mahepõllumajandusliku korjealana.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela