Euroopa päeval on kõik oodatud Stenbocki maja hoovi

Mai 09

Täna, Euroopa päeval on kell 15-18 kõik huvilised oodatud Stenbocki maja hoovi, kus asub sel aastal traditsioonilise passimängu Eesti esindus. Euroopa sünnipäeva meelelahutuslikul ja harival kogupere passimängul läbitakse erinevaid teekondi Tallinna südalinnas ning saab külastada Euroopa Liidu riikide saatkondi. 

Passimängus osalejad koguvad Stenbocki maja hoovist templi. Kõik külalised saavad lahendada ristsõna ja võita auhindu ning pildistada end EV100 fotoseina taustal, et jäädvustada oma fotoalbumis see Eestile oluline aasta. Kell 15-16 tervitab külalisi peaminister Jüri Ratas. „Euroopa päev on meie kõigi pidupäev. 14 aastat tagasi 1. mail astusime Euroopa Liitu, mis on toonud meile juurde palju häid sõpru avatud Euroopas, kindlustanud rahu ning kasvatanud jõukust. Oleme üheskoos saavutatu üle uhked ning rõõmustame ja tähistame vääriliselt kogu perega,“ ütles Ratas.

Euroopa päev on pühendatud rahule, demokraatiale ja Euroopa ühtsusele. 9. mail 1945 oli Euroopas esimene rahupäev pärast Teist maailmasõda. Rahupäeva viiendal aastapäeval tegi Prantsusmaa välisminister Robert Schuman ettepaneku ühendada Prantsusmaa, Saksamaa ja teiste Euroopa riikide söe- ja terasetootmine. Sellega sai alguse Euroopa lõimumine ja Euroopa Liit. Eestis on Euroopa päev ka lipupäev. Eesti lipu heiskavad täna kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud.

Euroopa Liidu lipu heiskavad koos Eesti lipuga Riigikogu, Vabariigi President, Vabariigi Valitsus, Riigikohus, Riigikontroll, õiguskantsler, ministeeriumid, Eesti Pank, Kaitseväe Peastaap ja omavalitsusorganid. Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Rohkem infot Euroopa päeva kohta: http://www.euroopapaev.ee/

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela