Stalnuhhin: majanduskasvu perioodil peaksime inimesi julgustama, mitte laskma neil püksirihma pingutada

Mai 08

Riigikogu tänasel istungil oli olulise tähtsusega riikliku küsimuse „Riigi eelarvestrateegia 2019-2022“ arutelu. Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Mihhail Stalnuhhini sõnul on valitsuse poolt heaks kiidetud eelarvestrateegia vastavuses rahva huvidega. Päästjate, politseinike ja õpetajate palkade tõstmine, tervishoiu rahastamine ja infrastruktuuri arendamine – kõik see on suunatud elukvaliteedi parandamisele. Riigikogu liikme Mihhail Stalnuhhini sõnul on riigi eelarve kogumaht aastateks 2019-2022 kokku 47 miljardit eurot lisades, et maksud ja aktsiisid jäävad praegusele tasemele. 

„Ütleme lihtsalt, et järgmisel aastal on Eestis maksurahu, see tähendab, et me ei tõsta maksukoormust. Eesti majandusnäitajad annavad samuti põhjust optimismiks ning prognooside kohaselt on järgmisel aastal majanduskasv 3,2 protsenti, mis tähendab, et riigieelarve saavutab struktuurse tasakaalu, "selgitas rahanduskomisjoni esimees, lisades, et keskmine palk kasvab jätkuvalt, samal ajal kui maksukoormus jääb 34 protsendile. Keskerakonda kuuluva Stalnuhhini sõnul edendab valitsus tasakaalustatud poliitikat, kus pööratakse tähelepanu nii majanduskasvule kui ka inimeste heaolule. „Ma ei usu, et see lähenemisviis on õige, kui headel ja halbadel aegadel nõuab riik, et inimesed oma püksirihmu pingutaksid. Elada, millal? Seetõttu võime ainult tervitada valitsuse otsust tõsta õpetajate palka, päästjate ning politsei ja kultuuritöötajate,“ ütles Stalnuhhin, lisades, et päästetöötajate palk tõuseb 20 protsenti, politseitöötajate 10 protsenti ning õpetajate keskmine palk jõuab 2019. aastal 1500 euroni.

Poliitik kiitis ka valitsuse jätkuvat panustamist Ida-Virumaa arengus. „Valitsus eraldab Ida-Virumaa programmi 4,9 miljonit eurot aastas, ehk nelja aasta jooksul investeeritakse piirkonda peaaegu 20 miljonit eurot. See elavdab Ida-Virumaa majandust, loob uusi töökohti ning koostöös kohalike omavalitsustega soovime piirkonnas lahendada tühjana seisvate majade probleemi,“ ütles Stalnuhhin.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela