Kotka-Repinski: Pentus-Rosimannus on eelarvestrateegia segi ajanud oma erakonna majandusaasta eelarvega

Apr 26

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Siret Kotka-Repinski ütles reformierakondlasele Keit Pentus-Rosimannusele vastuseks, et kolmelapselise pere toetus on uue valitsuse ajal kasvanud mitmekordselt. Kotka-Repinski hinnangul nägi Pentus-Rosimannus kindlasti rohkelt vaeva, et leida midagigi, mis riigieelarvestrateegias kokkulepitud vajalike palgatõusude või regionaalinvesteeringute kõrval kõlaks negatiivselt, kuid ka siis on poliitik läinud rappa. 

„Eelarve on 130 miljoni euroga nominaalses ülejäägis ja jõuab järgmisel aastal struktuursesse tasakaalu. Ühtegi uut maksu ei kehtestata. Samas saab viimaks päästjate ja politseinike palgaküsimus adresseeritud ja tõusevad ka näiteks õpetajate, kultuuri- ja sotsiaaltöötajate palgad,“ rõhutas Kotka-Repinski. Kummaliseks pidas Riigikogu rahvastikukomisjoni esimees aga väidet, kolmelapselised pered on unustatud. „Reformierakonna valitsemise ajal aastal 2016 said kolme lapsega pered kokku 200 eurot toetust. Täna on see number 510 eurot ehk tõus on mitmekordne,“ tõi Kotka-Repisnki välja, et ei vasta tõele Pentus-Rosimannuse väide, et rahvastikupoliitika vallas on valitsus ära unustanud kolmelapseliste perede poliitika ning opositsioonipoliitik tulistab paraku huupi.

Kotka-Repinski lisas, et valitsuse tegevuse eesmärgiks on eelarvestrateegiaga Eesti rahvaarvu suurendamine, majanduskasv, suurem sotsiaalne sidusus ja julgeolek ning see saavutatakse vastutustundliku eelarvega. „Pentus-Rosimannus ei tohiks kommenteerides riigi eelarvestrateegiat siiski segi ajada Reformierakonna rahalise seisuga, kus pole tõepoolest reserve, vaid on võlg ja liikmemaksude vähene laekumine,“ leidis Kotka-Repinski.

Riigikogulane tõi välja, et varasema peenhäälestuse tulemusena jõudis Eesti riik sügavasse kriisi, kus inimesed kaotasid usu ja lootuse ning paljud neist lahkusid kodumaalt. „Aeg on viia majanduskasv iga Eesti inimeseni ja Keskerakonna juhitud valitsus näitab eelarvestrateegiaga, et valitsus peab oluliseks kõiki inimesi, saartelt Kagu-Eestini,“ kinnitas Kotka-Repinski.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela