Tõnis Mölder: kõik ei teeni asekantsleri palka

Apr 06

Rahandusministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov ei saa paraku endiselt aru, miks tulevane pensionireform on vajalik ning miks eakaid inimesi tuleb rohkem väärtustada ja toetada, tõdes Tallinna abilinnapea Tõnis Mölder. „Neljapäeval valitsuse poolt heaks kiidetud pensionireform on kahtlemata samm õiges suunas.

 Sotsiaalse ebavõrdsuse ja vaesuse vähenemine peab olema üks riigi eesmärkidest. Keskmine vanaduspension oli 2017. aasta IV kvartalis 409 eurot, jäädes samal ajal suhtelise vaesuse piirist 60-70 eurot alla poole, mis näitab selgelt, et tänane pensionisüsteem ei ole jätkusuutlik,“ selgitas Mölder. Abilinnapea sõnul on tabu, et reformierakondlased vaatavad riigile olulistele küsimustele vastu ainult enda künka otsast. „On selge, et senise süsteemiga jätkates seisame varsti silmitsi juba kordades suuremate sotsiaalprobleemidega. Staažiosa peab tulevikus muutuma pensioni suuruses olulisemaks, tuletan siinkohal kriitikutele ka meelde, et kõik inimesed ei teeni asekantsleri palka,“ ütles Mölder.

Mölder selgitas, et on igati loomulik, et inimeste töötatud aasta peab võrduma ühe staažiaastaga. „Kas asekantsleri arvates teevad madalama sissetulekutega inimesed vähem tööd ja ei näe vaeva terve aasta vältel? Selline ebavõrdne kohtlemine peab lõppema ning kuna seos palga suurusega säilib teise ja kolmanda samba kaudu, siis on uus pensionireform igati vajalik, võrdsem ja paindlikum,“ sõnas Mölder.

Ta lisas, et abivajajaid tuleb aidata ning selleks, et meie majandus saaks olla jätkusuutlik, peame hakkama panustama rohkem inimestesse, kes kõige rohkem abi vajavad.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela