Jüri Ratas: kolmele sambale tuginev pension pakub vajalikku kindlustustunnet

Apr 04

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas sõnas täna Riigikogu infotunnis saadikutele vastates, et vaid pensioni indekseerimisest väärikaks vanaduspõlveks ei piisa ning praeguste sissetulekute ebavõrdsus ei tohi kanduda pensioniikka. Ratas tõi pensionitest rääkides välja, et tänane vanaduspensionite tase ei ole piisav, sest suur osa Eesti eakatest elab suhtelises vaesuses. 

„Alates käesoleva aasta aprillist tõusis keskmine pension 7,6%, aga väärika vanaduspõlve tagamiseks ainult indekseerimisest ei piisa. Erakorraline pensionitõus on üks Keskerakonna peamisi eesmärke järgmistel Riigikogu valimistel,“ rõhutas Ratas. Ta selgitas, et Keskerakonna ettepaneku kohaselt võiks keskmine vanaduspension tõusta aastal 2020 koos indekseerimisega 100 euro võrra. Täpsemad katteallikad töötatakse välja valimisplatvormi koostamisel.

Samuti rääkis Ratas tulevasest pensionireformist, mis vähendab eakate inimeste toimetuleku ning oluliste teenuste kättesaadavuse seost kätte saadava palganumbriga. „Oleme aastaid nõudnud, et esimene pensionisammas sõltuks töötatud aastatest, mitte inimese sissetulekust. Juba homme on valitsuse istungi päevakorras tänase pensionisüsteemi täiustamine. Soovime muuta kehtiva korra õiglasemaks, paindlikumaks ning rahaliselt jätkusuutlikumaks,“ rääkis Ratas, kelle sõnul ei tohiks majanduslik ebavõrdsus kanduda edasi inimese pensioniikka.

Infotunnis tõstatus ka küsimus teise pensionisama säilimises. Keskerakonna esimees kinnitas, et toetab kolmele pensionisambale tuginevat süsteemi, sest see pakub inimestele vajalikku kindlustunnet. „Loomulikult saab ja tuleb iga süsteemi pidevalt täiendada ning seda tänane valitsus ka teeb,“ lõpetas peaminister.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela