Oudekki Loone: usaldusväärse väikeriigina oleksime hinnatud läbirääkijad

Veebr 14

Teisipäeval Riigikogu välispoliitika arutelul sõnas Keskerakonda kuuluv Oudekki Loone, et Eesti järgmise veerandsaja aasta eesmärk peaks olema saada edukaks läbirääkijariigiks, sest see on väikeriikide suurim võimalus rahvusvahelises poliitikas. „Rahvusvahelises poliitikas on väikeriigid hädavajalikud, sest neil on suurepärane positsioon olla läbirääkimiste vahendajaks,“ leidis Oudekki Loone. 

Riigikogu väliskomisjoni liikme sõnul peame sellesse investeerima kohe. Ühelt poolt teadmiste konsolideerimise ja jagamisega, teiselt poolt realistliku ja pragmaatilise suhtumisega rahvusvahelistesse suhetesse. „Esiteks, tuleb loobuda maailma jagamisest headeks ja pahadeks ning vaadata ühiselt kõiki toimivaid riike, kellel on omad huvid. Teiseks, peaksime asutama Rahvusvaheline Konfliktilahenduse ja Läbirääkimiste instituudi, mis koordineeriks olemasolevat välispoliitilist teadmist, hõlbustaks teiste riikide uurijate ja üliõpilaste tööd Eestis ning tagaks sidemed kõikide kontinentide spetsialistidega, andes Eesti inimestele efektiivse läbirääkijahariduse. Niimoodi tagame maailmale teadmise sellest, et eestlased oma pragmaatilisuse, neutraalsuse ja inimlikkusega suudavad alati vastaspooled laua taha saada,“ sõnas Oudekki Loone.

„Eesti on väikeriik, kes võiks läbirääkijana mängida suurtel hetkedel juhtrolli. Meie naaberriigi Soome läbirääkijad on tänase päevani maailmas hinnatud. Miks seda ei võiks ka olla Eesti omad? Näitasime eesistumise ajal end väga paindlikust küljest. Saavutasime kokkuleppe lähetatud töötajate direktiivis, mida keegi ei oodanud. Täna võime uhkusega öelda, et tänu meie vahendamisoskusele on Euroopa töötaja rohkem kaitstud,“ tunnustas Loone.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela