Peaminister Ratas kutsus Lõuna-Korea Tallinna digitaalsele tippkohtumisele

Veebr 14

Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Soulis Lõuna-Korea peaministri Lee Nak-yeoniga. Ratas kinnitas kohtumisel, et Eesti on huvitatud regulaarsete küberkonsultatsioonide käivitamisest Lõuna-Koreaga ning kutsus riiki osalema novembri lõpus Tallinnas toimuval digitaalsel tippkohtumisel.

„Eestit ja Lõuna-Koread ühendavad nii sarnased väärtused kui ka sarnased väljakutsed. Oleme kiirelt arenevad digiühiskonnad ning teerajajad e-valitsemises, mistõttu kuulume ka Digital 5 võrgustikku koos Ühendkuningriigi, Iisraeli ja Uus-Meremaaga. Seda teravamalt tajume e-riikidena küberohtusid,“ ütles Ratas.

Laiemalt digiühiskonna arendamist arutavad Eesti, Lõuna-Korea ja teiste Digital 5 riikide esindajad juba 21.-22. veebruaril Uus-Meremaal Wellingtonis toimuval tippkohtumisel. Kohtumisel on neli fookusteemat: suurandmete kasutamine tervishoius, digitalentide meelitamine, digitaalse identiteedi loomine ning koostöö kodanikualgatustega. Eestit esindab tippkohtumisel ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

Peaministrid Ratas ja Lee tõdesid kohtumisel, et kahe riigi majandus- ja kaubandussuhted vajavad elavdamist. „Eesti avatud majandus ja läbipaistev investeerimiskeskkond pakuvad kindlasti Lõuna-Korea investoritele huvi. Infotehnoloogiaettevõtteid toetav koostöö Gyeonggi provintsiga loob eeldused investeeringute kasvuks,“ märkis Ratas.

Lõunakorealased on hästi vastu võtnud ka e-residentsuse programmi, kuhu on esitatud umbes 600 avaldust. Eelmise aasta lõpust on e-residentidel võimalik oma kaart kätte saada Soulis asuvast viisakeskusest ehk esimesest e-residendi digi-ID väljastuskohast maailmas. Lõuna-Korea e-residendi digi-ID väljastuskoha avas eelmisel nädalal ametlikult president Kersti Kaljulaid. Peaministrid arutasid ka keerulist julgeolekuolukorda Vaikse ookeani piirkonnas, Põhja-Korea vastaseid sanktsioone ning võimalusi maandada tekkinud pingeid dialoogi kaudu.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela