Karilaid: enam kui 100-miljonilise möödalasu eest idapiiril vastutab Reformierakond

Veebr 04

Keskerakonna aseesimees, Riigikogu õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid sõnas, et endise siseministri Hanno Pevkuri süüdistus Politsei- ja Piirivalveameti aadressil on lapsik vastutusest kõrvalehiilimine. 

Karilaid sõnas, et 2014. ja 2015. aastal kasutas Reformierakond enne Riigikogu valimisi idapiiri väljaehitamist valimispropagandaks edukalt ära ning siseminister Hanno Pevkuri ja peaminister Taavi Rõivase kummikud olid pidevalt Venemaa piiri ääres, sealjuures koos PPA juhi Elmar Vaheriga. „Idapiir lausa võrdus toona Reformierakonnaga. Täna püüab Hanno Pevkur väita, et pole kuulnud, pole näinud ja kallis piiriehitus on Politsei- ja Piirivalveameti roosa unistus. Seda enam, et Elmar Vaher on kinnitanud, et Pevkurile ei saanud mitte miski tulla täna üllatusena,“ rääkis Karilaid.

Ta sõnas, et vastutust kordades kallima piiriehituse eest lükata endisel ministril ametniku peale on lapsik ning näitab, et fotosid ja videosid enne Riigikogu valimisi meedias nauditi, kuid tegelikult polnud Reformierakonna poliitikutel julgeoleku vastu piisavalt sisulist huvi või luisatakse hetkel niisama. „Olgu see endise ministri ebakompetentsus või vale, aga oma näpp tuleks politsei peadirektori pealt peegli poole suunata. 118-miljonilise möödalasu eest vastutab Reformierakond,“ rõhutas Karilaid.

Riigikogulane lisas, et täna heidab just Reformierakond kõige häälekamalt valitsusele ette, et ei tegeleta justkui piisavalt näiteks aktsiisitõusu analüüsidega, kuid kõik see kahvatud idapiiri ülesehitamise kõrval. „Vastutustundetult suhtuti riigi rahakotti ja mängiti Vene ruletti julgeolekuga. Samas on tänane olukord pärast Jürgen Ligi avaldust, et Eestil kui NATO ja Euroopa Liidu liikmel polnud idapiiri turvalisemaks muutmise osas mingit plaanigi enne Eston Kohveri röövimist, arusaadav. Kui tehakse kiiresti ja vaja näiliselt, siis nii juhtubki,“ tõdes Karilaid.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela