Jüri Ratas: kuuldused valitsusliidu surmast on tugevalt liialdatud

Veebr 01

Soovin tänada kõiki, kes viimaste arvamusuuringute järgi toetavad Keskerakonna ja meie juhitud valitsuse tegevust Eestimaa elu edasiviimisel. Koalitsiooni luues seadsime oma tegevusplaani keskmesse inimeste igapäevase heaolu, elukeskkonna ja turvatunde.

Valitsus on oma otsuseid ellu viies lähtunud just neist alusväärtustest. Maksuvaba tulu tõstmine, tervishoiu lisarahastus, põllumajanduse ja kohaliku elu toetamine ning pensionisüsteemi solidaarsemaks muutmine. Kõigi nende reformide eesmärk on toetada meie inimesi ning muuta ühiskonda tervemaks ja sidusamaks.

Turu-uuringute laiapõhjaline arvamusküsitlus kinnitab, et valitsuskoalitsiooni toetus on jätkuvalt kõrgem kui opositsioonilistel parlamendierakondadel. Kindlasti on tegemist tugeva hinnanguga valitsuse senisele tööle, mis annab kindlustunnet, et oleme õigel teel. Toetusnumbrid näitavad, et kriitika valitsuse maksureformi osas on olnud üle võimendatud. Üle 80% inimestest võidab ning ühiskond muutub solidaarsemaks. Sama on kinnitanud esimesed palga- ja pensionimaksed. Seejuures jätkame kindlasti selgitustööd, et hea ja õige algatuse tulemused ei jääks oponentide kriitika varju.

Erakonna esimehena soovin tänada kõiki inimesi, kelle toel on Keskerakond jätkuvalt Eesti kõige suurema toetusega poliitiline jõud. Seejuures on märgiline, et meie toetusnumber on Turu-uuringute küsitlustes olnud läbi kogu Keskerakonna valitsusaja kõrgem kui eelmistel Riigikogu valimistel. Eestimaa elanikud näevad, et oleme astunud selgeid samme oma lubaduste täitmiseks. Seisame tugevama, sidusama ja võrdsema ühiskonna eest – iga Eestimaa inimese eest. Nii sõnades kui eeskätt tegudes. Hiljutise Kantar Emori arvamusuuringu avaldamise järel oli üllatav lugeda, kuidas mitmed Reformierakonna poliitikud kuulutasid valitsuse hukku ning maalisid Eestimaa elu tervikuna võimatult mustades toonides.

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tuleks kõigil erakondadel hoida väärikamat joont. Meie riik ja rahvas on väärt enamat kui pidev jagelemine, alusetute süüdistuste pildumine ning isiklikud rünnakud. Kriitikaks on alati lihtne põhjuseid leida, aga tegelikult läheb meie inimestel ja riigil hästi. Jätkusuutlik majanduskasv ning palga- ja pensionitõus parandavad inimeste igapäevast heaolu. Edukas Euroopa Liidu eesistumine tugevdas meie sõprussuhteid ja tõstis Eesti mainet rahvusvahelisel tasandil. Meie julgeolek on kindlalt tagatud. Loomulikult seisab väga palju tööd veel ees, aga me ei pelga avatud arutelusid, rahvalt saadud tagasiside põhjal kaalutletud otsuste langetamist ega nende selgitamist.

Jüri Ratas,

Keskerakonna esimees, peaminister

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela