Karilaid: Reformierakonna langustempo juures tuleb Kallasel Brüsselist lilledega tulla

Veebr 01

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid sõnas Turu-Uuringute reitinguid kommenteerides, et EMORi ja Turu-Uuringute tulemuste suur vahe paneb küsima, kas kardetud VEB-fond on mõju avaldamas või on tuhin Kaja Kallase vastu juba möödanik enne ta kodumaale jõudmist. 

Karilaid tõi välja, et kui EMORi küsitlus näitas Reformierakonnale 34%list juhtrolli, siis vaid veidi hiljem tehtud Turu-Uuringute küsitlus näitab oravaparteile teist kohta Keskerakonna järel ehk 8%list langust. „Mõistan täiesti Jürgen Ligi hirmu VEB-fondi saladuste ees, kui vaid selle näpuotsaga puudutamine on Reformierakonna toetuse kivina kukkuma pannud. Erakonna sellise langustempo puhul tuleb Kaja Kallasel poliitkadunukese juurde Brüsselist lilledega tulla,“ leidis Karilaid, kelle sõnul võib samas ka esimene suur tuhin Kaja Kallase tuleku ees kustumas olla.

Ta tõdes, et arusaadavalt peitub vahe siiski ka erinevas küsitlusmetoodikas. EMORil on eelvärvatud vastajad veebis, kus on Keskerakonna toetus keskmisest madalam ning välistatud on üle 74-aastased inimesed. „Juhan Kivirähk tõi väga kenasti välja, et vaid e-valimiste puhul ja 11% Eesti inimestest ehk üle 74-aastased ühiskonnast välistades, võiks Reformierakond tõepoolest nautida üle 30%list toetust. Päriselu on siiski midagi muud,“ rõhutas Karilaid.

Keskerakonna aseesimees lisas samas, et tegelik tulemus on jätkuvalt näha vaid 3. märtsil 2019 ning selleks tuleb koalitsioonierakondadel pingutada. „Koalitsiooni toetus on jätkuvalt kõrgem kui opositsioonil. Maksureformi võidud pangakontodel, lisaraha tervishoidu ja omavalitsustele on väga olulised. Senisest veelgi enam tuleb meil aga selgitada Reformierakonna valulikkust dogmade purustamise ees ning kuulata väga tõsiselt Eesti inimeste soove ja konstruktiivset kriitikat,“ ütles Karilaid.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela