Peaministrid Ratas ja Rasmussen kohtusid Tapal NATO lahingugrupiga

Jan 14

Peaminister Jüri Ratas külastas täna koos Taani valitsusjuht Lars Løkke Rasmusseniga Tapa linnakut, et kohtuda NATO lahingugrupiga, millega liitus sel nädalal Taani maaväe kontingent. Taani vahetas Ühendkuningriigi juhitavas lahingugrupis välja Prantsusmaa. NATO lahingugruppi Eestis panustab Ühendkuningriigi ja Taani kõrval ka Island.

 Peaminister Ratas tõi välja, et praegu NATO lahingugrupi koosseisus koos Eesti esimese jalaväebrigaadiga rahu ja julgeolekut tagavad Taani ja Ühendkuningriik mängisid olulist rolli Eesti Vabadussõjas, mille tulemusel saame sel aastal tähistada Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. "Tänapäeval on liitlastel Eestis suurem eesmärk. Selleks on näidata liitlaste solidaarsust, otsustavust ja võimekust tegutseda NATOs üheskoos ükskõik millise agressiooni korral. Ehk teisisõnu, liitlased on täna siin, et heidutada, hoida rahu ja see on oluline terve NATO jaoks," rääkis Ratas ning kinnitas, et NATO lahingugrupi ellukutsumine ja suurendatud kohaolek on olnud edukas.

Peaminister Ratas tuletas ühtlasi meelde, et Eesti, Taani ja Ühendkuningriigi väed on varemgi külg-külje kõrval teeninud, Helmandi provintsis Lõuna-Afganistanis, ning praegu koolitavad Eesti ja Taani väed koos Iraagi sõjaväelasi. Peaministritega koos külastasid Tapa sõjaväelinnakut ja kohtusid NATO lahingugrupiga Eesti kaitseminister Jüri Luik ja Taani kaitseminister Claus Hjort Frederiksen. Kaitseminister Luige sõnul on tähelepanuväärne, et kõigi täna Eestis teenivate liitlastriikide sõduritega on meie kaitseväelased varem koos erinevatel sõjalistel operatsioonidel teeninud. "See kõneleb ühelt poolt meie tihedatest liitlassuhetest, aga ka sellest kui tähtis on olla ise valmis panustama. Täna tunnevad Eesti kaitseväelased seetõttu paremini meie liitlaste sõjaväelist kultuuri ja Eesti on nii paremini kaitstud," lisas Luik.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela