Ratas: Jaapani peaministri visiit toetab välisinvesteeringute kasvu Eestisse

Jan 13

Peaminister Jüri Ratase sõnul toetab eilne peaminister Shinzō Abe ja teda saatva esindusliku äridelegatsiooni visiit Jaapani investeeringute kasvu Eestisse. 

„Augustis sõlmitud Eesti ja Jaapani topeltmaksustamise vältimise leping jõustub peagi. Lisaks on töös teadus- ja tehnoloogiakoostöö leping, töötamisõigusega turismiviisade leping ning mitmeid teisigi lepinguid,“ ütles Ratas ning lisas, et edaspidi on rohkem tähelepanu küberkaitsekoostööl ja laiemalt digitaalvaldkonnas kogemuste jagamisel.

Ratase sõnul on Eesti avatud ja usaldusväärse majanduskeskkonnaga digiühiskond, kuhu Jaapani ettevõtjad on oodatud arendama näiteks e-riigi lahendusi, isejuhtivaid sõidukeid ja tehisintellekti. „Sumitomo ja Toftan, Mistletoe ja Funderbeam, Marubeni ja E-Piim, Rakuten ja Fits.me või Lingvist on vaid mõned julgustavad näited, mis ilmestavad kasvavat Eesti ja Jaapani majanduskoostööd. Lisaks on Eestil 800 Jaapani e-residenti ning see arv kasvab jõudsalt,“ märkis peaminister. Shinzō Abe on esimene Eestit külastav Jaapani peaminister ning ühtlasi ka esimene välisriigi valitsusjuht, kes väisab Eesti Vabariiki 100. sünnipäeva aastal.

Ratas ja Abe kinnitasid, et Eesti ja Jaapani suhted head. „Jaapani ettevõtjad usaldavad aina enam Eesti majanduskeskkonda ning turistid on avastanud Eesti kauni looduse ja kultuuripärandi. Lisaks on mul hea meel, et Jaapan saab peagi Tallinnas asuva NATO Küberkaitse Kompetentsikeskuse panustajariigiks,“ rääkis Ratas. Peaministrid arutasid kohtumisel ka julgeolekuolukorda maailmas. Ratase sõnul jälgib Eesti sarnaselt ülejäänud maailmale Põhja-Korea tuuma- ja raketikatsetusi. „Siiski ei tohi me jääda Põhja-Korea tuuma- ja raketikatsetuste osas pelgalt murelikeks kõrvaltvaatajaiks, vaid peame seisma selle eest, et nii ÜRO kui ka Euroopa Liidu sanktsioonid Põhja-Korea vastu viidaks ellu,“ ütles Ratas.

Peaminister märkis, oluline ka see, et sanktsioonid Venemaa vastu püsiksid jõus seni, kuni Minski kokkulepped on täielikult täidetud ning taastatud Ukraina territoriaalne terviklikkus.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela