Taavi Aas: kuni Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni eest kõneleb Tarand, on see kallutatud

Jan 12

Seni kui Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni eest kõneleb aktiivseimalt Kaarel Tarand, kes on end selgelt määratlenud Keskerakonna vastasena, on selle komisjoni tegevus kallutatud, ütles Tallinna linnapea Taavi Aas. 

„Tänases Postimehes teeb Kaarel Tarand oma parima, et Keskerakonda halvustada, laimata ja süüdistada,“ ütles Aas kommentaariks Tarandi arvamusloole Postimehes („Ratas ja co ei julge öelda, et juhivad venelaste parteid ja nende poliitiline programm on ainult venestamine“). „Tema lähenemine ei üllata meid ega muuda meie kurssi,“ kommenteeris Aas rünnakut. „Kui meie saame läbi nii eestlaste kui venelastega, siis Tarand näeb sellest venestamist. See on kitsarinnaline ja lühinägelik lähenemine. Tuletan meelde, et Tallinna üks esimesi eestlasest linnapäid Jaan Poska suutis väga hästi suhelda erinevate rahvusgruppidega. Ja Tarandi kurvatuseks peab ütlema, et meil on päris hea toetus eestlaste hulgas – ilma erinevate gruppide toetuseta pole võimalik valitseda Tallinna ja raske on ka valitseda Eestit.“ „Kaarel Tarand on end alati määratlenud ägeda Keskerakonna vastasena, seega pole ta meie silmis mingi objektiivne erakondade järelevalvaja, vaid poliitiline vastane,“ lisas Aas.

Aas osutas, et Tarandi seekordne sõnavõtt pole ainus omataoline, vaid pigem üks paljudest. Aas ei vaatle Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni sõltumatu järelevalveorganina, vaid poliitilise survegrupina, kus tegeletakse kambakaga ühe erakonna vastu, mis antud juhul on Eestis edukaim. Komisjonis on mitmeid eksperte, kuid Tarand kipub neist üle rullima. „Erakonnad vajavad kindlasti järelevalvet, kuid seda ei peaks tegema konkurentide esindajate ülekaaluga organ. Tarvis on objektiivset, sõltumatut järelevalvet, mitte poliitikast väljakukkunud ideoloogide hääletoru,“ lõpetas Aas.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela