Savisaar: kurb, et alla keskmist palka teenivate töötajate ülemus soovib oma inimestele 64 lisaeuro kadu

Jan 03

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees, endine ettevõtja Erki Savisaar sõnas, et tulumaksuvaba miinimumi tõus 500 euroni ja madalat ning keskmist palka teenivate inimeste võit on olulisem argument, kui mõtlemiseks vajalik lisaminut. Savisaar sõnas ettevõtja Leida Kikka intervjuud kommenteerides, et maksusüsteemi tagasipööramine tähendab lisaraha tagasivõtmist järelikult enamikult Samelini töötajatelt. 

„Leida Kikka ütleb sõnaselgelt, et ettevõte keskmine töötasu on 1039 eurot, millest osa teenib seega veelgi vähem. Järelikult sooviks ühe ettevõtte juht näha oma töötajatel käes vähem raha, sest maksusüsteemi tagasimuutmisel tähendab see nendele inimestele 64 lisaeuro kaotamist. Selline suhtumine on eriti kahetsusväärne,“ rõhutas Savisaar. Ta selgitas, et need, kelle sissetulek on kuni 1200 eurot kuus võidavad uue maksusüsteemi läbi 64 eurot ehk 768 eurot aastas. Võidavad ka need, kelle sissetulek on kuni 1776. „Kui inimene teab, et tema sissetulek on aasta jooksul väga hüplik, saab tulumaksuvaba miinimumi panna 500 eurost alati väiksema või seda aasta jooksul korduvalt muuta nii, et kevadel saaks riigilt veel ka raha tagasi,“ selgitas Savisaar, kelle sõnul on jutt maksusüsteemist kui raketiteadusest ülemüstifitseeritud. Samuti rõhutas riigikogulane, et tulumaksureformist võidab üle 40% pensionäridest ehk rohkem kui 150 000 inimest ning 51%-l jääb netopension samaks.

Savisaar lisas, et ka mõningate ettevõtjate ja opositsioonipoliitikute jutt ühe käega andmisest ja teise käega võtmisest on vale. „Alkoholiaktsiis tõstab õllepurgi hinda neli eurosenti ning alkoralli algas eelmise valitsuse otsuste tõttu. Samal ajal jättis praegune valitsus ära selleks aastaks Reformierakonna poolt ette nähtud diislikütuseaktsiisi tõusu, mille tõttu oleks kõik kaubad kallinenud, kuid seda ilma 64 lisaeurota,“ rääkis Savisaar.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela