Peaminister Ratas: peame panustama, et liitlased oleksid Balti riikides ka tulevikus

Dets 18

Tänane kolme Balti peaministri kohtumine algas aruteluga regionaalse julgeoleku üle. Peaminister Ratase sõnul on kõik kolm riiki arvamusel, et eFP on edulugu, mis sel aastal tõi tänuväärselt Balti riikidesse ja Poolasse 20 liitlasriiki ning tugevdas seeläbi märgatavalt regiooni julgeolekut. 

“Meie kolme Balti riigi koostööl oli selle otsuse sündimisel oluline roll. See aga ei tähenda, et julgeolek on valmis saanud. Peame jätkuvalt panustama, et NATO tähelepanu meie regioonile ja kohalolek Balti riikides jätkuks ka tulevikus,” sõnas Ratas kohtumise järgsel ühisel pressikonverentsil. Lisaks kaitseküsimusetele arutasid peaministrid koostööd energiataristu projektides ning transpordiühenduste arendamist. “Ma siiralt loodan, et järgmise aasta suveks on meil olemas kogu vajalik info, et edasi liikuda Balti elektrisüsteemide sünkroniseerimisega Mandri-Euroopaga,” ütles peaminister.

Töö jätkub Balti-Soome regionaalse gaasituru loomisel. “Hästi toimiv ning hästi ühendatud regionaalne gaasiturg tähendab ühtlasi ka tõhusat konkurentsi ja suurenenud energiajulgeolekut,” lisas Ratas. Mis puudutab Rail Balticut, siis Ratase sõnul on esmatähtis liikuda projektiga hoogsalt edasi. “Lisaks peame kindlustama projekti rahastamise ka järgmisel Euroopa Liidu eelarveperioodil,” sõnas peaminister Ratas. Lõpuks tänas peaminister Ratas oma Läti ja Leedu kolleege hea koostöö eest Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisel. “Eesti sai eesistumisega hästi hakkama ja see õnnestumine sai tulla ainult heas koostöös meie lähimate sõpradega,” lõpetas Ratas. 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela