Valitsus eraldas ühinemistoetused

Dets 04

Valitsus otsustas eelmisel nädalal omavalitsustele eraldada haldusreformi seaduse alusel makstavad ühinemistoetused. Kokku makstakse vabatahtlikult ühinenud omavalitsustele kolme aasta jooksul ligi 65 miljonit eurot. 

„Haldusreformiga ette nähtud ühinemistoetused makstakse välja kolme aasta jooksul. Toetust võib kasutada erinevateks ühinemistega seotud investeeringuteks ja kuludeks, sealhulgas koondamiskuludeks,“ ütles riigihalduse minister Jaak Aab. „Lisaks saavad 14 omavalitsust, mille elanike arv ületas pärast ühinemist 11 000 elaniku piiri, täiendavalt 500 000 eurot preemiat. Nende seas on ka Saaremaa vald, mis saab suurima ühinemistoetuse – üle 4,7 miljoni euro.“

Ühinemistoetust makstakse kokku 47 uuele omavalitsusele 64,5 miljonit eurot.Sellest:

2017. aastal 14,4 miljonit eurot;

2018. aastal 28,7 miljonit eurot;

2019. aastal 21,4 miljonit eurot (koos 11 000 elaniku piiri ületavate omavalitsuste preemiatega).

Omavalitsused esitasid rahandusministeeriumile ka ühinemistoetuste kasutamise kavad. Kolme aasta jooksul makstavast ühinemistoetusest kasutatakse: koondamiskuludeks 8,6 miljonit eurot;

muudeks jooksvateks kuludeks 6 miljonit eurot;

investeeringuteks 49,9 miljonit eurot.

Valitsuse ühendatud omavalitsustele ühinemistoetust ei anta. Neile hüvitatakse taotluse alusel ühendamisega seotud otsesed kulud. Haldusterritoriaalse reformiga seotud omavalitsuste ühinemised jõustusid pärast kohalike omavalitsuste valimistulemuste kinnitamist.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela