Kaljulaid: vastutust „nagu mees“ ei pea vaid lähedaste tõttu keegi kandma

Dets 02

“Kui Kadri Simson oleks täiskasvanud vastutusvõimeline naine, tõsine poliitik, siis käitunuks ta juba neljapäeval nagu mees – oleks ise tagasi astunud,” kirjutab Postimees. Keskerakonna juhatuse liige Raimond Kaljulaid leiab, et juhtivast meediaväljaandest lugeda, et käitugu Kadri Simson „nagu mees“ ja astugu tagasi, on uskumatu. Kaljulaid tõi välja, et endiselt on naistel ennast poliitikast tõestada mitu korda raskem kui meestel. 

„Ikkagi räägitakse naiste puhul nende välimusest ja hinnatakse neid selle järgi. Ja kui neid rünnatakse, siis öeldakse nende kohta “valitsuse väike printsess”, nagu antud juhul. See on seksistlik ja šovinistlik ja ei tohiks olla mingil juhul osa meie poliitilisest retoorikast,“ ütles Kaljulaid. Kaljulaid jätkas, et kelleltki ei saa nõuda juriidilist ega poliitilist vastutust nende lähedaste tegevuse tõttu, kui see nende tööd absoluutselt ei puuduta. „Eesti majandusministrilt ei saa nõuda tagasi astumist ühes eraettevõttes tekkinud erimeelsuste ja konflikti tõttu - see ei puutu ministrisse. Minister ei sekku Eestis sellistesse asjadesse,“ sõnas ta.

Kaljulaid lisas, et Kadrile ei allu kohtud, prokuratuur või politsei - mis annaks alust öelda, et ta võib mõjutada uurimist. „Kadri Simson oli opositsioonis väga tugev kõneisik majandusteemadel ja on olnud tugev ja tasakaalukas minister,“ kinnitas Kaljulaid. Ta tõdes, et eriti tobe on nõudmine, et Kadri Simson oleks pidanud juba neljapäeval tagasi astuma. „Ajakirjanikud kindlasti teavad, et minister Simson juhtis sel hetkel Euroopa majandusministrite nõupidamist. Kas ta oleks pidanud Euroopa majandusministrite kohtumiselt minema marssima?“ küsis ta.

Lõpetuseks sõnas Kaljulaid, et samamoodi arvaks ta ka siis kui Keskerakond oleks opositsioonis ja kõnealuse ministri nimi oleks nt Kristen või Juhan. „Ka siis ütleksin sedasama - kuni ärilist või administratiivset seost ei ole, seni ei ole ka vastutust,“ rõhutas Kaljulaid.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela