Karilaid: kas alanud on Reformierakonna päästeoperatsioon?

Nov 16

Keskerakonna aseesimees, Riigikogu õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid imestab, et Postimehe arvamustoimetaja hirmutab Keskerakonna võimuga päev hiljem, kui kogu meedia räägib Reformierakonna valitsemisel toimunud seaduste ostmisest. Karilaiu sõnul on igaühel õigus oma arvamuseks ning inimestel ongi erinev mõttemaailm. 

„Mõni arvab, et igaüks on oma õnne sepp, kuid teised mõistavad seejuures, et ühiskond on nii tugev kui selle kõige nõrgem liige,“ sõnas riigikogulane, kelle sõnul on täna klassikaliselt võttes valitsuses nii parem- kui ka vasakpoolsust ehk valijate huvid on võimalikult laiapõhjaliselt esindatud.

Ta lisas, et ka äsja avaldatud Turu-Uuringute küsitlus näitab inimeste toetust Keskerakonnale, praegusele koalitsioonile ja peaministrile, mistõttu valitsuse vahetus pole kindlasti enamuse soov. „Keskerakonda usaldab 27% valimiseelistusega inimestest, praegust koalitsiooni toetab arvamusküsitluse järgi 45% Eesti inimestest ning opositsiooni 40%. Ka kohalike omavalitsuste valimistel said koalitsioonierakonnad 45,7% häältest opositsiooni 26,2% vastu,“ tõi Karilaid välja. 

Õiguskomisjoni esimees tõdes aga, et eriliselt rõhutatud lause, mis küsib, kas inimesed ikka tahavad Keskerakonna määratud Kaitsepolitsei peadirektorit, on lihtsalt piinlik. „Esiteks ei pane ükski erakond ainuisikuliselt paika Kaitsepolitsei peadirektorit. Teiseks on hämmastav, et ajakirjanik vaatab külma rahuga üle Reformierakonna rahastamisskandaalist, endagi lehes avaldatud pikkadest menetlusdokumentidest, kust tuli välja lausa seaduste ostmine, Tallinna Sadama suursugusest korruptsioonist ja paljust muust ning hoiatab Keskerakonna eest,“ rääkis Karilaid.

Ta sõnas, et Eesti saab Reformierakonnata paremini hakkama ja kõige selle juures on Keskerakonnast tondi maalimine kummastav, sest tundub justkui, et alanud on Reformierakonna päästeoperatsioon. „Üle kümne aasta on valitsust juhtinud Reformierakond ning võib vaid arvata, milline on tegelik jäämägi, kui tipp on valged kampsunid, miljonit väärt sidrunid ja rahapatakad ärimeestelt poliitikutele vajalike seaduste eest. Aga hoidku jumal muidugi selle eest, et nad võimult enam kauem eemal ei oleks,“ ironiseeris Karilaid.

 

Jaanus Karilaid vastab Postimehe arvamustoimetaja Marti Aaviku 16. novembril avaldatud artiklile "Vahetage see valitsus välja!" 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela