Tallinna abilinnapeakandidaadid rääkisid tulevastest vastutusaladest

Nov 07

Täna rääkisid Poska majas Tallinna abilinnapeakandidaadid oma võimalikest valdkondadest. Linnaplaneerimise eest hakkaks vastutama Andrei Novikov, sotsiaal- ja tervishoiu eest Tõnis Mölder. Linnavara valdkond jääks kureerida pikaajalise kogemusega Eha Võrgule, kommunaavaldkonna juhina jätkaks Kalle Klandorf. Spordi, hariduse ja kultuuriküsimuste eest hakkaks vastutatama Vadim Belobrovtsev. Ettevõtlus ja innovatsioon jääks ettevõtja Aivar Riisalu õlgadele. 

Tallinna linnapeakandidaat Taavi tõi välja, et linnavalitsuse komplekteerimise eesmärgiks oli tuua nii värskeid ideid, aga hoida ka aastate jooksul tekkinud kogemustepagasit. Meeskonnas on Eha Võrk ja Kalle Klandorf, kel mõlemal suured kogemused abilinnapeana. Linnaosavanema ametit on aga kõik linnapeakandidaadid ühel või teisel ajal pidanud.

Abilinnapeakandidaadid tõid seejärel välja ka oma valdkondadest olulisemad märksõnad ja plaanid. Kalle Klandorf sõnas, et olulisemateiks märksõnadeks on Reidi tee, Haabersti ristmik, Gonsiori tänav ja Tammsaare park, samuti tasuta ühistranspordi jätkamine ja liinide arendamine. Vadim Belobrovtsev tõi välja, et vastutus ametis on suur, peaeesmärkideks koolide ja lasteaedade remont, tasuta huviharidus, sportimisvõimalused ja muu. Sotsiaalvaldkonna eest hakkab vastutama Pirita linnaosa vanemana töötanud Tõnis Mölder. Tema tõi välja, et prioriteet on kindlasti linnas ligipääsetavuse suurendamine kõigile elanikele ja arstiabi, mille oluliseks märksõnas on Tallinna haigla projekt. Andrei Novikov sõnas omalt poolt, et tal on hea meel hakata tööle taas linnaelanike heaks linnavalitsuses ning eesmärk saab olema Tallinna kui merelinna avamine merele. Eha Võrk tõi välja mitmeid projekte, teiste seas Maleva 18 projekteerimine ning Mustamäe spordihoone ja ujula. Samuti on eesmärk jõuda lõpule omandireformiga. Aivar Riisalu hooleks jääb ettevõtluse ja innovatsiooni edendamine pealinnas. Tema tõi oma sõnavõtus välja, et Tallinna ülikoolide potentsiaal on väga suur ning enam tuleks koostööd. Samuti rääkis ta Tallinna Ühistupangast, Tallinna Televisioonist ja ka munitsipaalpoest LIPO. 

Tallinna Linnavolikogu koguneb kandidaate arutama sel neljapäeval. 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela