Peaminister Ratas: Eesti toetab Euroopa Liidu laienemispoliitikat ja Lääne-Balkani lähendamist EL-ile

Okt 26

Peaminister Jüri Ratas kinnitas tänasel kohtumisel Bosnia ja Hertsegoviina presidentuuri eesistujale Dragan Čovićile, et Eesti toetab jätkuvalt Euroopa Liidu laienemispoliitikat ja Lääne-Balkani lähendamist EL-ile. „Riigid, kes on teinud edusamme Euroopa Liitu pürgimisel, peaksid saama liitumisprotsessis edasi liikuda. 

Julgustasin presidentuuri eesistujat Čovićit jätkama Bosnias ja Hertsegoviinas selleks vajalike reformidega. EL-ile ja Eestile on tähtis Lääne-Balkani riikide stabiilsus ja euro-atlantiline lõimumine, aga vähemalt sama tähtis on, et Bosnia ja Hertsegoviina inimesed ootavad riigilt kiiret liikumist EL-i suunas,“ ütles peaminister Ratas. Peaminister tunnustas Bosnia ja Hertsegoviina seniseid reforme. Hiljuti kiideti seal heaks transpordistrateegia ja justiitsreformi strateegia, äriseadusi on lihtsustatud ja EL-i seadusandlusega ühtlustatud, vastu on võetud tööjõuseaduse ning pensionite ja toetuste seadus, pankade tööd korraldatakse ümber jpm. '

Peaminister Ratas arutas presidentuuri eesistuja Čovićiga ka Eesti ning Bosnia ja Hertsegoviina suhteid, mis on peaministri hinnangul head, kuid harvad. „Eesti ning Bosnia ja Hertsegoviina suhetes on omajagu arenguruumi, eriti majanduslikus koostöös,“ märkis Ratas.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela