Korb: Arsenali müügi audit sai teoks vaid valitsuse vahetuse tõttu

Okt 24

Endine riigihalduse minister Mihhail Korb, kes ministrina Arsenali müügi osas RKASi auditi algatas, leidis, et auditi tulemused näitavad selgelt, et riigile tehti kahju. Korb algatas auditi pärast seda, kui selgus, et Riigi Kinnisvara AS (RKAS) müüs Tallinnas Arsenali kinnistud maha ettevõttele, mille omanike ringi kuulus varjatult Reformierakonnaga seotud Rain Rosimannus. RKASi nõukogu esimees oli samal ajal reformierakondlane Taavi Rõivas. 

„Tekkisid tõsised küsimused, miks oli müügi periood niivõrd lühike ning usaldust ei tekitanud ka fakt, et nõukogu esimehe erakonnakaaslane Rain Rosimannus püüdis enda osalust omanikeringis varjata,“ rääkis Korb. Erikontroll tõi välja, et alghind määrati vana hindamisaktiga, pakkumise tähtaeg oli vaid kolm nädalat ning kinnistu ostja oli teistest rohkem informeeritud. „Kontroll ütleb selgelt, et riik sai suure tõenäosusega kahju madala alghinna ning lühikese müügiperioodi tõttu. Toonane juhtkond, eesotsas nõukogu esimehe Taavi Rõivasega peaks pehmelt öeldes kriitiliselt peeglisse vaatama. Soovitan ka nõukogul välja selgitada, kes olid inimesed, kes vastutasid riigile kahjuliku tehingu eest ning kui nad on veel ametis, siis tuleb neil ka vastutada. Loomulikult on see tegevus juba kahjustanud riigiettevõte ja poliitikute mainet,“ sõnas Korb, kes lisas, et usutavalt ei kõlanud Rain Rosimannuse väited, et Taavi Rõivasega polnud Arsenali teemadel juttugi ega see, et osalust varjati Edgar Savisaare hirmus.

Ta lisas, et erikontrolli järeldused annavad võimaluse sulgeda võimalikud tulevased ohukohad kinnistute müümisel. „Ajakirjanduses räägitu oleks Reformierakonna jätkuva võimu korral sinnapaika jäänudki ning hea retoorikaga oleks olukord silutud ilma suuremate järeldusteta. Erikontrolli oma erakonnakonnakaaslaste tegevuse osas kindlasti alustatud poleks, seega sai arsenali müügi uurimine teoks vaid valitsuse vahetuse tõttu,“ rõhutas Korb.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela