Karilaid: Tallinna Sadama altkäemaksuafäärid said kesta vaid poliitilise kattega

Sept 29

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid sõnas, et on positiivne, et Tallinna Sadamas toimunud räige korruptsioon kohtu ette jõuab ning loodetavasti saab selgeks ka Reformierakonna roll toimunus. Karilaid avaldas lootust, et kohtumenetluse käigus saavad Eesti inimesed teada ka selgemalt nelja sidruni ehk nelja miljoni euro suuruse altkäemaksu küsimise loo.

 Samuti toonase peaministrierakonna Reformierakonna vastutuse selles, mis Tallinna sadamas sel pikal perioodil toimus. „10 aastat kestnud altkäemaksuafäär sai kesta vaid tugeva poliitilise kattega. On ilmselge, et seal on olemas väga jumekad poliitilised liinid,“ rõhutas Karilaid. Ta meenutas, et Tallinna Sadama nõukogu oli kogu see periood reformierakondlaste juhitud ning isegi kui Kaljuranda ja Kiili sooviti välja vahetada, pakkus Reformierakond meestele kindlat seljatagust. „Vjatšeslav Leedo tunnistas kohtus, et 2014 küsis Tallinna Sadama juhatuse liige, reformierakondlane Allan Kiil temalt neli miljonit altkäemaksu poliitiliste otsuste eest. Seega võib vaid eeldada, miks see korruptsioonipesa seal julgelt ja väga kaua tegutses,“ sõnas Karilaid.

Keskerakonna aseesimees leidis, et kohtumenetlus toob usutavasti selgust Tallinna sadama korralageduses ja ka selle eest vastutajad. „Tallinna Sadamas toimunu eest vastutab ilmselgelt Reformierakond ning saab näha, kuidas see vastutus siis ikkagi välja näeb ja mil moel Reformierakonna praegune juhtkond seda hindab,“ leidis Karilaid.

 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela