Peaminister Ratas president Junckerile: Euroopa vajab julgeid ideid

Sept 21

Peaminister Jüri Ratas arutas Brüsselis Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Junckeriga, kuidas ta soovib edasi liikuda ambitsioonikate ideedega, mille käis välja nädala eest kõnes Euroopa Parlamendi ees. Ratase sõnul on Junckeri ideed julged. 

„Loodan, et president Junckeri ettepanekud koguvad peagi rohkem liha luudele ning saame sisukate aruteludega jätkata. Eesti on mitmeid ettepanekuid kaua oodanud ning meie soov on juba oma eesistumise ajal osade oluliste algatustega edasi liikuda, näiteks digimajanduse maksustamise ja andmete vaba liikumise ning uue küberjulgeoleku strateegiaga,“ märkis Ratas. Peaminister Ratase sõnul läheb Euroopal praegu küll hästi, kuid ei tohi jääda loorberitele puhkama. „Teha on palju, lahendust ootavad mitmed sõlmküsimused nagu rändevoogude kontrollimine ja varjupaigapoliitika, küberjulgeolek, võitlus terrorismiga, kaitsekoostöö tihendamine, kliima soojenemise pidurdamine, lähetatud töötajate õigused ja kohustused,“ loetles Ratas. Lisaks toonitas peaminister, et ootab edukat ja sama ambitsioonikat idapartnerluse tippkohtumist 24. novembril Brüsselis. Pärastlõunal kohtus peaminister ka Euroopa Komisjoni eelarvevolinik Günther Oettingeriga, kes valmistab ette Euroopa Liidu järgmise pikaajalise eelarve ettepanekut, mis on plaanis esitada 2018. aasta mais.

Peaminister Ratase sõnul on siseturu toimimiseks äärmiselt oluline tagada Euroopa Liidu pikaajalises eelarves suurte piiriüleste taristuinvesteeringute kestlik rahastamine. „Euroopa Liit peaks investeerima piiriülestesse ja strateegilise tähtsusega ühisprojektidesse nagu näiteks Rail Baltic ja Balti riikide elektrisüsteemide sünkroniseerimine Euroopaga. Need toovad käegakatsutavat pikaajalist kasu nii Euroopa ettevõtetele kui ka inimestele ning annavad tuntava tõuke siseturu elluviimisele, majanduskasvule ja ka julgeoleku suurendamisse,“ leidis Ratas. Taristu- ja energiaühenduste loomiseks, uute poliitikate rahastamiseks ning sõlmküsimuste pikaajaliseks lahendamiseks peaks Ratase hinnangul Euroopa Liidu eelarve püsima praeguses suurusjärgus.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela