Kadri Simson: Peaministri süüdistamise asemel tuleks Reformierakonnal hoopis häbi tunda

Sept 07

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul on Reformierakonna esimehe Hanno Pevkuri tänased süüdistused, justkui oleks peaminister Jüri Ratas ID-kaartide probleeme avalikkuse ette tuues kahjustanud Eesti mainet, absurdsed. 

Peaministrit süüdistades talitab Pevkur otse vastupidi enda varasemale üleskutsele, milles toonitati, et antud teemal tuleb olla riigimehelik ning poliitilisi punkte mitte püüda. „Hanno Pevkuri tänased süüdistused ei kannata mingit kriitikat. Peaminister Jüri Ratas on kogu ID-kaartide potentsiaalse turvariski temaatikat juhtinud väga kindlalt, tasakaalukalt ning avalikkust kaasates. Reformierakonna esimehe süüdistustest jääb mulje, et nemad oleksid tõsise probleemi lihtsalt maha vaikinud ning kinni mätsinud. Peaministri süüdistamise asemel tuleks Pevkuril hoopis häbi tunda, et nende valitsemise ajal üldse võimaliku turvariskiga ID-kaardid käiku lasti,“ rääkis Keskerakonna aseesimees Kadri Simson.

Simsoni sõnul keskendub tänane valitsus tõstatunud probleemile parima lahenduse leidmisele ning Eesti inimestele parimate turvaliste lahenduste pakkumisele. „Peaminister Ratas on e-valimiste kohta öelnud vaid seda, et nende läbiviimise otsus on Vabariigi Valimiskomisjoni langetada, kes peab otsuse tegemisel tuginema spetsialistide arvamusele.“ „Tegemist on tõsise olukorraga. Simson tõi välja, et näiteks ka RIA peadirektor ütles 5. septembril meediaväljaannete peatoimetajatele, et tema e-valimiste korraldamisega ei riskiks. Süüdistada sellises olukorras peaministrit Eesti e-maine kahjustamises, näitab vaid seda, et Reformierakonnal puudub riigimehelik käitumine. Probleemidest avatult rääkimine ei kahjusta Eesti mainet. Reformierakond on oma tänase avaldusega lähtunud põhimõttest, et parim kaitse on rünnak. Kartes, et neil tuleb vastust anda oma valitsemise ajal tehtu eest, otsustati minna lausrünnakule tänase peaministri vastu, kes Reformierakonna juhitud valitsuse ajal tekitatud olukorra lahendamisega tegeleb. On kurb näha, et Pevkur on taaskord sisepoliitika nimel valmis enda sõnavõttudega Eesti rahvusvahelist mainet määrima, “ lõpetas Simson.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela