Peaminister Ratas arutas ELi kõrge esindaja Mogheriniga Euroopa välispoliitilisi sõlmteemasid

Sept 07

Peaminister Jüri Ratas tervitas eile Eestisse saabunud Euroopa Liidu kõrget esindajat Federica Mogherinit, et arutada päevakajalisi välispoliitilisi sõlmteemasid nagu koostöö Aafrika riikidega rändekriisi lahendamisel, Türgi ja ELi suhteid ning julgeolekuolukord Euroopa naabruses.

 „Üks kõige olulisemaid teemasid on Eestile kui eesistujale olnud ja on jätkuvalt rändekriisi lahendamine, sealhulgas koostöös Aafrika riikidega. Ainult koos suudame lahendada rändekriisi algpõhjusi nagu vaesus, tööpuudus ja vägivald, mis sunnivad inimesi võtma ette eluohtlikku teekonda Euroopasse,“ kinnitas Ratas. „Lihtsaid ja kiireid lahendusi siin pole, kuid see ei tähenda, et anname alla solidaarsuse saavutamisel. Eesti esindajad on viimastel kuudel külastanud nii Aafrika riike kui ka korduvalt kohtunud tulipunktis olevate Vahemere riikide esindajatega.“ Peaminister arutas ELi kõrge esindajaga ELi ja NATO koostööd, kaitsevaldkonna alalise struktureeritud koostöö (PESCO) ellukutsumist, lähetatud töötajate küsimust ning homset kaitseministrite esimest küberõppust EU CYBRID 2017 puudutavat.

Eestile on oluline hoida tähelepanu ka ELi idapartnerlusel ning leida koostöövõimalusi, mis parandaksid käekatsutavalt Armeenia, Aserbaidžaani, Valgevene, Gruusia, Moldova ja Ukraina inimeste elu. „Mul on hea meel, et Ukraina saavutas hiljuti ELiga viisavabaduse. See on üks näide idapartnerluse edulugudest. Ootame novembris Brüsselis sisukat idapartnerluse tippkohtumist, kus liiguksime sama ambitsioonikalt edasi,“ toonitas Ratas. Zapadi õppuse osas märkis Ratas, et oodata on sõjalise tegevuse kasvu piirkonnas, kuid see on ootuspärane ning Eesti koos liitlastega jälgib olukorda ning on valmis vajadusel regeerima. ELi kõrge esindaja Federica Mogherini juhib sel nädalal Tallinnas toimuvaid ELi kaitseministrite ja välisministrite kohtumisi.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela