Jüri Ratas: Reformierakonna asendamatuse müüt on vähem kui aastaga purunenud

Sept 03

Keskerakond on üle kümne aasta taas valitsuses. Veel enam – oleme valitsuse juhterakond. Meil on võimalus teha olulisi asju. Pöörata riiki iga päevaga enam rahva poole. Keskerakond on toonud mitu põhimõttelist muutust. Reformierakonna asendamatuse müüt on kildudeks purunenud.

 Aastaid oleme kuulnud ettekäändeid, miks midagi teha ei saa. Valitsust juhtides tõestame, et asi on tahtmises. Seni tõsteti maksuvaba tulu 10 euro kaupa aastas. Keskerakond tõstab 330 euro võrra ehk 500 euroni. See toob inimestele 64 eurot kuus rohkem kätte. Ilma Reformierakonnata pidi majandus kokku kukkuma. Oleme tõestanud vastupidist. Majanduskasv on üha elavnenud. Viimases kvartalis oli tõus 5,7%. Alati, kui Keskerakond on valitsuses, läheb majandusel hästi. Üle kümne aasta ainult räägiti kriisist tervishoius. Meie algatasime vajaliku tervishoiureformi. Suuname meditsiini nelja aastaga 215 miljonit eurot. Aastaid pidid põllumehed toime tulema üleminekutoetusteta. Meie taastasime top-up´i maksimaalses määras. Kriisi ajal langetatud omavalitsuste tulubaasi ei taastatud kunagi. Meie anname omavalitsustele 185 miljonit lisaeurot nelja aasta jooksul. Aastaid ei sõida Eesti lipu all ühtegi kaubalaeva. Meie taastame Eesti kui mereriigi maine. Algatasime projekti „Laevad Eesti lipu alla“.

Head kuulajad!

Eesti majandus ning keskmine palk on tõusuteel. Aga meid ei rahulda pelgalt number Exceli tabelis. Keskerakond töötab kaasava majanduskasvu nimel. Kasv peab jõudma iga Eesti inimeseni. Tagame õiglased palgad tööinimestele. Väärikad pensionid eakatele. Piisavad toetused abivajajatele. Neid eesmärke teenivad kõik meie suured reformid. Riigi ja kohalike omavalitsuste koostöö on uuel tasemel. Olgu näiteks omavalitsuste tulubaasi tõstmine. Töökohtade maakondadesse viimine. Lennujaama trammitee ehitus. Haapsalu raudtee taastamine. Tallinna Linnahalli renoveerimine. Üheskoos jõuame parimate lahendusteni. Keskerakond töötab riigis ja kohalikul tasandil. Mitte ainult Tallinnas, vaid terves Eestis. Meil on sisukas programm. Meil on tugevad kandidaadid. Meil on võimekas meeskond. Pingutame ühiselt, et inimeste ootusi õigustada. Enne ja pärast valimisi. Iga päev ja kogu aeg. Kõigil inimestel peab olema Eestis hea elada. Sõltumata soost või vanusest. Sõltumata sotsiaalsest staatusest. Sõltumata emakeelest või kodukohast.

Austatud erakonnakaaslased!

Meedias kõlavad lennukad, kuid ebareaalsed ideed Tallinna osas. Päevavalgele on tulnud kandidaatide ärihuvid. Ruumi täidavad labased rünnakud meie vastu. Konkurentidel on raske edukale linnavalitsusele midagi vastu panna. See ei õigusta aga lati alt läbi jooksmist. Valimiste põhiküsimus pole vallandamine, sulgemine ega kättemaks. Põhiküsimus on inimeste elujärje parandamine. Oleme selgelt lauale pannud mitmed olulised teemad: 1) Kas tasuta kvaliteetne ühistransport Tallinnas jätkub? Kas see laieneb mujale Eestisse? Või kaob see julge algatus ajaloo prügikasti? 2) Kas eakate pensionitoetus tõuseb saja euroni? Või peavad vanurid hinnatõusuga üksi toime tulema? 3) Kas noored saavad tasuta huviringi? Või jääb see vaid jõukamate pärusmaaks? 4) Kas lasteaiad ja koolid pakuvad tasuta toitu? Või võetakse see raha niigi pingul perede eelarvest? 5) Kas munitsipaalelamu ehitus laieneb? Kas jätkub sundüürnike ja noorte perede aitamine? Või jäetakse meie inimesed vajaliku toeta? 6) Kas riik ja pealinn teevad aktiivselt koostööd? Või loobitakse teineteisele kaikaid kodaratesse?

Head kandidaadid!

Keskerakond on sammumas kindla valimisvõidu poole. Meid toetab üle Eesti 29% inimestest, Reformierakonda 19%. Valijad näevad, kes lubavad ja kes teevad. Toetusnumbrid üksinda ei tähenda aga midagi. Peame töötama hommikust õhtuni. Meil tuleb viia oma sõnum inimesteni. Meil tuleb toetajad valimispäeval välja tuua. Vaid nii saame oma programmi teoks teha. Pole oluline olla suurtel plakatitel ja televiisoris. Oluline on kohtuda meie inimestega. Tänavatel, bussipeatustes, kaupluste ees ja uste taga. Meie eesmärk on käia läbi kõik Eestimaa kodud. Kuulata inimeste muresid. Küsida, mida me saame nende heaks ära teha. Järgmised seitse nädalat määravad Eestimaa tuleviku. Meil tuleb need valimised võita. Tallinnas ja terves Eestis. Meie toetajad usuvad meisse. Eestimaa inimesed väärivad seda. 

Jõudu Keskerakonnale! Jõudu Eestile!

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela