Minister Simson kutsub tööandjaid üles miinimumpalka tõstma

Sept 01

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson edastas täna Tööandjate Keskliidu esimehele Toomas Tamsarile üleskutse jõuda Eesti Ametiühingute Keskliiduga kokkuleppele ning tõsta miinimumpalka ka järgnevatel aastatel. Eesti Ametiühingute Keskliit ning Eesti Tööandjate Keskliit alustasid augusti alguses läbirääkimisi järgmise kahe aasta alampalga määrade osas, kuid seni pole läbirääkimised tulemusi andnud ning nendega jätkatakse septembris.

 Majandus- ja taristuminister Kadri Simson peab vajalikuks, et osapooled jõuaksid alampalga tõstmise küsimuses peagi kokkuleppele ning kutsub tööandjaid üles miinimumpalka tõstma. „Alampalk on viimastel aastatel teinud läbi stabiilse tõusu, jõudes käesolevaks aastaks 470 euroni. Paraku on minuni jõudnud kuuldused, et seoses järgmise aasta alguses toimuva tulumaksuvaba miinimumi tõstmisega 500 euroni on tööandjad seisukohal, et alampalka ei peaks järgmisel aastal tõstma. Olen selgelt seesuguse arvamuse vastu ja kutsun tööandjaid üles ametiühingutega koostööd tegema ning alampalka kasvatama,“ rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Järgmise aasta 1. jaanuarist tõuseb tulumaksuvaba miinimum uue valitsuse otsusel 500 euroni. Minister Simsoni sõnul suurendab seesugune maksuvaba miinimumi tõus inimeste heaolu, kuid panustab läbi sisetarbimise kasvu ka majandusse tagasi. „Antud maksureformi eesmärk on, et inimestel jääks enam vahendeid kätte ka pärast sundkulutuste tasumist. Kuid on tähtis, et selle reformi efekt jõuaks ka töötajateni, mitte ei jääks tööandjate ettekäändeks palkade külmutamisel.“ „Samuti ei kinnita statistika väidet, et Eesti ettevõtlussektoril on raske alampalka tõsta. Käesoleva aasta teises kvartalis kasvas ettevõtlussektori kogukasum 827 miljoni euroni, mis on 22 protsendi võrra suurem kui aasta varem samal ajal. Seetõttu pean oluliseks, et ka sel sügisel sünniks kokkulepe alampalga tõstmiseks järgmisel kahel aastal,“ lõpetas Kadri Simson.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela