Kadri Simson: Kiirenev majanduskasv annab optimismi tulevikuks

Aug 31

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson sõnas täna avaldatud II kvartali majandusnäitajaid kommenteerides, et möödunud aasta lõpul ametisse asunud valitsuse üheks esmaseks ülesandeks oli Eesti majanduse taaskäivitamine. Üha kiirenev majanduskasv näitab, et antud lubadusest on kinni peetud. 

„II kvartalis saavutatud 5,7 protsendi suurune majanduskasvu on selge märk sellest, et Eesti majandust aastaid vaevanud paigalseis on viimaks murtud. Kasvutrend annab põhjust optimismiks ning kindlustunde, et valitsuse majanduspoliitika on õigel rajal. Läbi muutunud maksupoliitika on lootus, et majanduskasvu viljad jõuavad ka tavainimesteni,“ rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Majandusminister lisas, et teises kvartalis näitasid selget suurenemist ka ettevõtete kasumid ning valmisolek investeerida. Ettevõtlussektori kogukasum oli 2017. aasta II kvartalis 827 miljonit eurot, mis on 22 protsendi võrra suurem kui aasta varem samal ajal. „Ettevõtjad on Eesti majanduse perspektiivide osas olnud aastaid pigem ettevaatlikud ja see on peegeldunud nende investeeringutes. Täna on aga hea meel tõdeda, et üheks majanduskasvu veduriks on tõusnud just ettevõtete suurenenud investeeringud. Ettevõtted investeerisid tänavuse aasta II kvartalis 636 miljonit eurot, mis on koguni 27 protsenti rohkem kui aasta varem samal ajal. Esimese poolaastaga on seega juba osaliselt tasa tehtud eelmistel aastatel tegemata jäänud investeeringud,“ lisas Kadri Simson.

Positiivset trendi näitab ka energeetika ja mäetööstuse tugev panus majanduskasvu. Võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga kasvas mäetööstuses lisandväärtus 56% ja energeetikas 35%. Energeetikasektori edu on Eesti jaoks oluline regionaalarengu seisukohalt, kuna suurem osa tootmisest paikneb Ida-Virumaal. „Valitsuse majanduspoliitika on orienteeritud kasvu jätkumisele. Jätkates investeerimist ja erasektori investeeringute soodustamist, suudame tugevat majanduskasvu hoida ka edaspidi,“ lõpetas majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela