Peaminister Ratas arutas Stanfordis teadlastega tehisintellekti õigusruumi kujundamist

Aug 31

Ameerika Ühendriikides visiiidil viibiv peaminister Jüri Ratas kohtus eile Stanfordis teadlastega, kellega arutas teiste teemade seas tehisintellekti õigusruumi kujundamist. „Suvel said kõik huvilised Tallinna kesklinnas sõita isejuhtivate väikebussidega. Praeguseks on pilootprojekt küll lõppenud, kuid tegelikult tähistas see muutuste algust Eesti õigusruumis,“ rääkis peaminister Ratas. 

„Riigikantselei on kokku kutsunud eksperdid, kes tegelevad tehisintellekti seadusandlusega. Töö käib ka tehniliste lahenduste osas, et tagada selles arenevas ja kiiresti muutuvas valdkonnas turvalisus. Arenduses on terves maailmas ainulaadne lahendus, mis aitab häkkimist tuvastada kuude asemel sekunditega,“ selgitas peaminister. Stanfordi rahvusvaheline uurimisinstituut (SRI) on mainekas teadusasutus, mis on seotud väga paljude võtmetehnoloogiate loomisega. SRI ja erasektori koostööst on välja kasvanud näiteks internet, arvutihiir, värvitelevisioon, kunstlikud lihased jpm. Peaminister Ratase hinnangul tuleb kannustada Eesti riigisektorit, teadusasutusi ja ettevõtjaid looma rohkem rahvusvahelisi sidemeid, et kujundada meist uuenduslike tehnoloogiate ja ärimudelite katselava. „Sageli räägitakse Eesti väiksusest kui kitsaskohast, aga uute tehnoloogiate katsetamisel on see hoopis eeliseks. Oleme nutikad, kiired ja paindlikud,“ selgitas Ratas.

Peaminister Ratas tutvus Stanfordi Ülikoolis sealse raamatukogu ja arhiiviga, kus asub üks tugevamaid Balti kogusid Põhja-Ameerikas, ning arutles ümarlauas ülikooli teaduritega, millised on sõlmteemad tehnoloogia arendamisel ja kaasaegses teadustöös. „Ülikoolide tähtsust on raske ülehinnata, neil lasub vastutus ühiskonna kujundamisel ja mõtestamisel. Eriti praegusel infoküllasel niinimetatud tõejärgsel ajastul. Ometi on tõde endiselt olemas ja ülikoolid üheks selle allikaks,“ ütles peaminister ning tunnustas teadlaste pingutusi uurimismeetodite uuendamisel. Peaminister Ratas kohtus Stanfordi Ülikoolis eraldi endise välisministri Condoleezza Rice’iga, kellega arutas Ameerika Ühendriikide sise- ja välispoliitikat ning Euroopa ja Ameerika Ühendriikide suhteid. Pärastlõunal külastas peaminister koos äridelegatsiooniga Silicon Valleys maailma suurimat idufirmade kiirendit Plug&Play Tech, roboteid tootva Starshipi esindust ning tutvus Maailma Majandusfoorumi Neljanda Tööstusrevolutsiooni Keskuse tööga, et arutada Eesti võimalusi sinna panustada. Hilisõhtul lendas peaminister Los Angelesse, kus täna seisavad ees kohtumised California ettevõtjatega ning õhtul avatakse Lääneranniku Eesti Päevad.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela