Ratas: toetuse tõus enne kohalikke valimisi näitab Keskerakonna usutavust

Aug 24

Keskerakonna esimees Jüri Ratas kommenteeris, et erakonna reitingute tõus enne kohalikke valimisi peegeldab usaldust ja usutavust just selles, kes oktoobri keskpaigast lubadusi ka päriselt täitma hakkab. Ratas tänas erakonna toetajaid ning selgitas, et kampaanias on erakond keskendunud sellele, mida reaalselt inimeste heaks tegema hakatakse, mitte erakondadevahelisele vastandumisele ning see on ka edu toonud.

 „Mul on hea meel, et Keskerakonna ideid ja seni tehtut kohalikes omavalitsustes hinnatakse kõrgelt nii Tallinnas kui ka mujal Eestis. Esimene stardikoht valimiste eel on vastutusrikas, kuid annab samas indu meie kandidaatidele veelgi enam panustada tulemuseks, millega kodukohas olulisi asju korda saata,“ sõnas Ratas. Ta sõnas, et Keskerakonna toetuse tõus näitab lisaks valimisplatvormi ja meeskonna tugevusele ka seda, et valija usaldab lubaduste elluviimist Keskerakonna poolt. „Valimiste eel trumpavad erakonnad teineteist nii kõlavate loosungite kui ka teatraalsusega, kuid lõppkokkuvõttes loeb see, kas midagi muutub inimeste jaoks paremaks või mitte. Keskerakonna programm on suunatud igale Eesti inimesele ning elukaugete ideede kõrval ka päriselt usutav,“ leidis Ratas, kes lisas, et kohaliku elu küsimustes on Keskerakond selgelt kõige kogenum ja tugevam erakond. „Oleme alati seisnud linnade ja valdade rolli tugevdamise eest ning valitsuse juhterakonnana viime ellu sama poliitikat, mida opositsioonis olles lubasime,“ lausus ta.

Peaminister pidas toetuse tõusu oluliseks põhjuseks Keskerakonna juhitud valitsuse reforme, tasuta ühistranspordi laiendamist ning omavalitsuste tulubaasi tõstmist. „Keskerakonna seisukoht on, et kohalikku elu teavad, tunnevad ja juhivad kõige paremini just kohalikud inimesed ning haldusreform peab olema sisukas. See lähenemine on sümpaatne nii paljudele omavalitsusjuhtidele, kes Keskerakonna nimekirjas on otsustanud kandideerida kui ka kohalikele elanikele,“ tõi ta välja. Usaldust valitsuse tegevusse näitab Ratase kinnitusel seegi, et valitsuskoalitsiooni summaarne toetus on kõrgem kui opositsioonil.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela